×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

8M | Comença la vaga general feminista a Catalunya

Aquest nou 8 de març, treballadores i estudiants surten a la vaga general feminista, convocada pel moviment feminista i els sindicats alternatius a tot Catalunya. Segueix la jornada en directre.

EsquerraDiari.cat

dimecres 8 de març de 2023
Facebook Twitter

Amb els hashtags #VagaFeminista del #8M2023, #8mNoTreballo #8mVagaFeminista, els sindicats de CGT Catalunya, COS, IAC i SO reunits a la taula sindical convoquen una "vaga de caràcter laboral i reproductiu per secundar la vaga feminista del #8m2023 i fan una crida a les dones de Catalunya a unir-se als piquets dels matins arreu del territori".

Al comunicat de convocatòria de vaga de la taula sindical platejen que "No hi ha feminisme sense l’alliberament de la classe treballadora, plural i diversa. Perquè aquest sistema ens considera treballadores de segona, i trobant-nos en un context socioeconòmic on les crisis encadenen. Ja és hora que això canvi. Perquè la pobresa té nom de dona, de dona treballadora!".

Les seves reivindicacions són: per denunciar la bretxa salarial de gènere. Per exigir la fi de la violència de gènere. Per unes mesures efectives contra l’assetjament sexual i/o per raó de gènere als centres de treball. Protocols contra ’assetjament i d’igualtat reals a totes les empreses. Pel repartiment i reconeixement del treball domèstic i de cures. Per unes polítiques de conciliació serioses: contra els acomiadaments a embarassades o lactants, per la normalització de les jornades laborals adaptades, tot i que les dones agafem 9 de cada 10 de les excedències per la cura dels fills. Contra l’explotació sexual I el proxenetisme I en defensa dels drets de les treballadores sexuals. Contra l’ofensiva antifeminista de l’extrema dreta i l’atac del patriarcat contra les dones, feministes, bolleres i trans.

Segueix en directe la jornada de vaga general feminista d’aquest 8 de març:

10.28: Davant l’oficina de drets socials.

10.02: Entre els talls de carreteres que es mantenen des de la matinada, 200 persones han tallat una de les vies d’entrada a Barcelona com és la Avinguda Meridiana.

9.35: Des de la Comissió Laboral del 8M també s’ha llegit un comunicat davant les portes de la secretaria de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

9.00: A primera hora del matí ha començat el piquet central a Jardinets de Gràcia.

8.50: Les dones treballadores, joves i estudiants de Pa i Roses també surten als carrers i fan una crida a la vaga aquest 8M. Contra la dreta i l’extrema dreta, el govern "progressista" i la trampa del punitivisme.

Et pot interessar: Aquest 8M treballadores i estudiants farem vaga general feminista!

8.05h: Ja abans del piquet central a Jardinets de Gràcia, el sindicat CGT de Catalunya ha tallat diferents eixos vials a reu del territori.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones