Món obrer Estat espanyol

COVID I CAPITALISME

Vaga dels treballadors de Alliance que distribueixen medicaments a farmàcies i hospitals

Durant la quarantena varen garantir la provisió de medicaments i material sanitari. Però ara l'empresa els paga amb l'acomiadament. Per això van a la vaga.

dissabte 4 de juliol de 2020| edició del dia

“Què hauria passat si durant la quarantena no haguessin arribat a les farmàcies ni als hospitals els medicaments i el material sanitari?” es pregunten en un comunicat de CCOO.

Alliance Healthcare España és una de les quatre grans empreses del sector de la distribució de productes farmacèutics, però ara “es nega a reconèixer l’esforç que va fer la seva plantilla”. Molt al contrari, denuncien els treballadors, aquesta empresa “acomiada al personal de manera injustificada, obstrueix la feina sindical, presenta ERTOs sense causa i modifica sense complexos les condicions laborals”.

Com a resposta a aquests atacs, els treballadors de Alliance realitzen aturs de tres hores per torn el 3, 6, 7 i 8 de juliol. “Comença la baralla. Toca aplaudir als qui treballen en aquest servei essencial”, assenyalen.

Durant l’Estat d’alarma, el Govern va considerar com un sector essencial a la distribució de productes farmacèutics. I molts treballadors i treballadors van ser allà, aprovisionant a la “primera línia” per a combatre la malaltia.

Ara la plantilla de Alliance Healthcare ha convocat vagues contra el que consideren una com a “persecució sindical” per part de l’empresa. Segons CCOO, la companyia “obstrueix la tasca dels representants sindicals” i ha acomiadat a 16 persones “per baix rendiment”, però eren totes persones afiliades al sindicat.

L’empresa va intentar primer presentar un ERTO per causa major, però el sindicat va denunciar a l’Audiència Nacional que no estava justificat. L’empresa va insistir presentant un altre per causes organitzatives, que també va ser rebutjat.

“Quan CCOO va denunciar els ERTO, l’empresa va començar a perseguir als seus representants i a dur a terme diverses pràctiques antisindicals, com la vulneració del dret d’informació i consulta i l’obstrucció de la tasca de la representació sindical de la plantilla, a més d’amenaces de sanció”, informen les fonts sindicals.

Per a donar suport a la vaga, els treballadors han llançat una campanya en xarxes socials exigint “la readmissió immediata de les persones acomiadades i que abandoni les pràctiques antisindicals”.
temes relacionats

ERTOs   /    #Covid-19   /    Vaga   /    Món obrer Estat espanyol   /    En Català

Comentaris

Comentar