Mundo Obrero Estado Español

VAGA

Vaga de trens contra la privatització i per la jornada de 37,5 hores setmanals

Aquest dimecres 31 d'octubre hi haurà vaga de trens convocada per la Confederació General del Treball (CGT), després del fracàs de les negociacions amb la patronal de Renfe i Adif.

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

dimarts 30 d’octubre de 2018| edició del dia

La ’operació sortida’ del pont festiu de Tots els Santos trobarà als trens públics en vaga entre les 00:00 hores i les 23:00 hores d’aquest dimecres 31 d’octubre.

Entre les principals reivindicacions, la CGT exigeix el servei ferroviari públic davant el pla de desmantellament del transport de viatgers i, en conseqüència, la destrucció d’ocupació en el sector. Una altra de les principals reivindicacions és la implantació de la jornada de 37,5 hores setmanals.

Així mateix, la reunió de negociació d’aquest dimarts entre patronal i sindicat ha fracassat, motiu pel qual la vaga es manté tal com ha anunciat CGT en un comunicat, en el qual reivindica la defensa d’un “ferrocarril públic, social i sostenible”.

Per la seva banda Renfe ha anunciat la cancel·lació de 295 trens aquest dimecres, 208 trens de mitja distància i 87 de llarga distància. I tal com era d’esperar, el Ministeri de Foment ha decretat els Serveis Mínims en el 65% dels trens de Mitja Distància i el 78% dels de Llarga Distància/Alta Velocitat, així com del 26% dels trens de mercaderies.
temes relacionats

Vaga   /    En Català   /    Renfe   /    Mundo Obrero Estado Español   /    Tren

Comentaris

Comentar