×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga a Telepizza de Saragossa contra els salaris de misèria i els ajustos

Els treballadors i treballadores de Telepizza de la botiga de la Plaça del Pilar (Saragossa) comencen la vaga aquest 14 i 15 d'octubre. Des de Izquierda Diario acompanyem a la plantilla de Telepizza en lluita contra els salaris de misèria i els ajustos, en el piquet mòbil i el micro obert.

IzquierdaDiario.es

divendres 14 d’octubre de 2022
Facebook Twitter

Arrenquem juntament amb el piquet mòbil a les 19h des de Plaza España a Saragossa, així com amb el micro obert per treballadors en lluita, amb la participació de delegacions d’altres lluites obreres en actiu a la ciutat i col·lectius estudiantils i feministes en solidaritat, com Contracorrent i Pan y Rosas.

Tal com diu el comunicat de l’assemblea de treballadors de Telepizza i que la secció sindical de CGT en Telepizza ha secundat, “des de fa mesos estem veient com Telepizza i la resta de patronals intenten descarregar la crisi inflacionària (que ells mateixos estan provocant) per la via d’una brutal devaluació salarial, que no es veia fa 40 anys. Més del 83% de la pujada de preus està motivada per l’augment del marge de beneficis de les empreses. El que ha provocat que els preus escalessin més del 10%. Però malgrat això, els nostres sous van seguir igual de baixos.

Però per si això fos poc, aquests dies, i de la nit al dia, la plantilla de la botiga del Pilar ens trobem amb la notícia que l’empresa ens aplicarà nous ajustos: amb l’acomiadament d’una encarregada, l’eliminació del repartiment a domicili i del trasllat forçós de repartidors a altres botigues. Sense cap justificació per part de l’empresa i sense saber si la botiga es tancarà finalment."

Encara que aquesta vaga la fa la plantilla de la botiga del Pilar, la plantilla crida "a tots els nostres companys i companyes de la resta de botigues, a unir-se. A organitzar-se a les seves botigues i a preparar junts i juntes futures mobilitzacions."

Van a la vaga exigint:

Pujada salarial d’acord a l’IPC real, i clàusula de revisió salarial mensual i amb pagament retroactiu.

Les empreses oculten els seus enganys a la societat per justificar les retallades. Exigim que obrin públicament tota la seva comptabilitat per a justificar els costos reals de la seva producció, així com els guanys reals, els dividends i els paradisos fiscals.

Compensació econòmica pels trasllats dels repartidors. Readmissió de l’encarregada acomiadada.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"