×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una massiva manifestació per Palestina a Barcelona acaba amb càrregues dels Mossos

Unes 30.000 persones van omplir la Via Laietana per a exigir la fi de la venda d'armes a Israel. La mobilització va concloure amb una presa pacífica de l'estació de França que va ser reprimida per la policia catalana. Els manifestants denuncien també la complicitat de la Generalitat i els convenis de col·laboració entre els Mossos i la policia israeliana.

EsquerraDiari.cat

diumenge 12 de novembre
Facebook Twitter

Un dissabte més, els carrers de Barcelona, com les de moltes altres capitals europees, es van omplir de milers de veus en solidaritat amb Palestina. La convocatòria, realitzada per la coalició “Prou Complicitat amb Israel” i la Comunitat Palestina de Catalunya, comptava a més amb el suport de la plataforma que aglutina a més de 200 entitats.

Unes 30.000 persones, segons els organitzadors, van omplir la cèntrica Via Laietana, darrere de la pancarta de capçalera amb el lema “Parem el genocidi a Gaza, prou comerç d’armes amb Israel”. Els càntics contra la complicitat de la UE, el govern espanyol i la Generalitat, amb els crims de l’Estat d’Israel van ser dels més repetits durant la mobilització. Celia Cassenyes, portaveu de les entitats convocants va denunciar que "Israel està duent a terme un càstig col·lectiu contra la població indefensa i captiva".

La manifestació va concloure a l’estació de França, ocupant el vestíbul i les andanes d’aquesta, des d’on es va procedir a la lectura del comunicat, en el qual es denunciava com Israel porta setmanes bombardejant barris residencials, hospitals, escoles i camps de refugiats. Tant en la marxa com en l’acte final es va voler recordar a les més de 10.000 persones assassinades per Israel, desplegant una llista amb els noms de cadascuna d’elles.

Es va denunciar com "les demandes d’alto-el-foc estan sent completament ignorades per Israel", i davant aquesta situació van exigir al govern espanyol que posi fi al comerç d’armes amb aquest Estat per "acabar amb el genocidi a Gaza".

Carles Riera, diputat de la CUP present també en la mobilització, va exigir la ruptura també de "tota relació diplomàtica i comercial" d’armes amb Israel, i va recordar que davant el "genocidi del poble palestí no cap l’equidistància".

Santiago Lupe, portaveu del Corrent Revolucionari dels Treballadors i Treballadores, va recordar que les vendes d’armes s’aproven en Consell de ministres, i que, per tant, “la complicitat és del conjunt del govern, també dels ministres d’Unidas Podemos, que a més, es preparen per a reeditar nou govern de coalició en el qual, en el pacte signat amb el PSOE, no hi ha ni una línia d’acabar amb aquest comerç d’armes i molt menys amb trencar relacions diplomàtiques amb Israel”.

L’acció, que venia desenvolupant-se de forma completament pacífica, va ser interrompuda per l’entrada de diverses desenes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra al vestíbul de l’estació, per bloquejar la porta d’accés. Es va encapsular així a centenars de persones que estaven en aquest moment en el seu interior i s’impedia l’accés a altres manifestants.

Després de diversos moments de tensió, els Mossos van realitzar una primera càrrega als concentrats dins i fora de l’estació per procedir a tancar les seves portes. Uns minuts més tard, van realitzar una segona càrrega molt més intensa, en la qual van dispersar l’entrada exterior i van dividir als concentrats en el seu interior en diversos grups, que van ser encapsulats. L’actuació policial va deixar diverses persones ferides amb contusions per les porres dels antiavalots.

Safia, una jove de 19 anys que estava participant de la mobilització, explicava com “estàvem tranquils en l’estació, només cantant per Palestina, sense trencar res, i han entrat els policies empenyent a tothom. A nosaltres ens han fet fora, i després ja heu vist, s’han posat a pegar a tothom”.

Pablo Castilla portaveu de l’agrupació juvenil Contracorrent, denunciava l’actuació policial i recordava que “no ens estranya, la complicitat amb Israel és també de la Generalitat, que manté tot tipus d’acords amb Israel. Entre ells, convenis de col·laboració entre el Mossos i les seves forces policials, per a entrenar-se allà en tècniques i amb materials que porten el segell de “provat en combat”, és a dir provat reprimint i assassinant palestins”.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?