×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una altra jornada de mobilitzacions a 24 hores del debat decisiu al Parlament

Aquest dimecres a Barcelona i diverses ciutats de Catalunya es van dur a terme mobilitzacions per part de diferents col·lectius, com els Comitès de Defensa de la República (CDR) o la comunitat educativa.

Ivan Vela

dimecres 25 d’octubre de 2017
Facebook Twitter

Foto: Cartell de la convocatòria dels CDRs

Edición castellano

Milers de catalans van tornar a sortir als carrers ahir dimecres sumant-se a les múltiples convocatòries que van recórrer Catalunya.

Els CDRs, la comunitat educativa o les assemblees de “pagesos”, són tan sol un exemple de les organitzacions o instàncies d’autoorganització que ahir, a 24 hores de la decisiva sessió al Parlament (programada per avui dijous a les 17:00h), van sortir al carrer.

La comunitat educativa es va concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona i en moltes altres ciutats, com a protesta i rebuig a les acusacions que des de sectors del reaccionari Règim del 78 es llancen sobre ella. Aquestes acusacions de manipulació i l’amenaça, més que real, de que l’aplicació de l’article 155 deixi sota control del Govern de Rajoy l’ensenyament a Catalunya, han estat el motor d’aquestes mobilitzacions.

A més, en l’àmbit educatiu no cal oblidar que avui dijous està convocada una vaga estudiantil en la majoria d’universitats i instituts de Catalunya. Una jornada de lluita que es va començar a preparar, com és el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb ocupacions de facultat que esperen mantenir-se, mínim, fins al divendres.

L’altre acte de mobilització, amb especial impacte a Barcelona, va ser la convocatòria de concentració enfront de la Generalitat, realitzada pels CDRs de la capital catalana.

Davant centenars de persones es va llegir un comunicat que insta a la defensa dels resultats de l’1 d’Octubre i contra la repressió de l’Estat espanyol. Una defensa que passa, tant per fer front a les mesures reaccionàries d’aquest Règim bunkeritzat, com l’advertiment i la desconfiança enfront dels titubejos i els rumors que sorgeixen dins del Govern.

Des de l’escenari van interpel·lar directament a la direcció del “procés”, assegurant que només hi ha una opció per escollir, o "amb el poble o amb l’Estat, o amb el poble o amb Foment del Treball, La Caixa i Banc Sabadell”.

Aquesta convocatòria dels CDRs va coincidir a més amb la reunió informal (convocada d’urgència) que Puigdemont va mantenir amb consellers del PDeCAT i ERC en el mateix Palau de la Generalitat. Una reunió marcada per la tensió entre diferents sectors dins del propi PDeCAT, entre els quals aposten per la DUI i sectors que busquen tirar marxa enrere, on destaca Santi Vila, Conseller d’empresa.

Davant l’actual situació les organitzacions polítiques anticapitalistes com la CUP i els sindicats d’esquerres tenen l’obligació de prendre aquest “full de ruta” alternatiu, independent de Puigdemont i taxativament oposat a Rajoy. CCOO i UGT han de deixar de ser aliats del Règim del 78, abandonar les “parades cíviques” i posar sobre la taula una veritable agenda de mobilitzacions que estigui a l’altura de la situació política actual.


Facebook Twitter

Ivan Vela

Barcelona | @Ivan_Borvba

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso