×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Trobada de cuidadores a Barcelona: “Colau, escolta, el SAD està en lluita”

Aquest diumenge s'ha realitzat una trobada del sector de cures a Barcelona. Treballadores del SAD (Servei d'Assistència a Domicili), on a més de les treballadores de la capital catalana, s'han sumat moltes altres companyes de diferents ciutats de Catalunya.

EsquerraDiari.cat

dilluns 13 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Les treballadores del SAD (Servei d’Assistència a domicili) estan realitzant concentracions i acampades enfront d’ajuntaments de tot l’Estat, i fins i tot enfront del ministeri de Treball a Madrid, per a denunciar la situació de precarietat que sofreixen.

Les cuidadores han vist com les externalitzacions d’aquest servei essencial realitzades en els últims anys per part dels diferents ajuntaments, fos el que fos el seu signe polític, des de la dreta als ajuntaments “del canvi”, sumat a la pandèmia, ha estat un aprofundiment a les seves dures condicions de treball.

Aquesta lluita contra l’externalització i per millors condicions s’està traduint a Catalunya i l’àrea metropolitana de Barcelona, amb acampades enfront dels ajuntaments. Un clar exemple que, a més de la patronal que busca maximitzar beneficis a costa de la salut d’aquestes companyes, les treballadores organitzades tenen clar els responsables també polítics.

Així li feien saber en la concentració a Barcelona a Ada Colau al crit de “Colau, escolta, el SAD està en lluita”. Dins la interminable llista de promeses no complertes pel consistori “comú”, es troba la internalització dels serveis públics, i així li han recordat les treballadores.

Tampoc les direccions sindicals ho posen fàcil. Des de Pan y Rosss, que estem fent costat a les companyes en la seva lluita, hem pogut xerrar amb algunes d’aquestes treballadores, on assenyalaven el fre constant que les direccions sindicals de CCOO i UGT són per a la seva lluita.

Però tot i teninr enfront als ajuntaments, també els del “canvi”, a la patronal que les esprem i les direccions dels sindicats que les obliden, elles es mantenen fermes en la seva lluita, la qual asseguren que continuaran.

“Ens dóna igual les sigles del sindicat, el SAD som totes i allà estarem”, comentaven les companyes del SAD de Sabadell enfront de la pròxima mobilització convocada per a dijous que ve.

Amb la seva lluita, aquestes treballadores estan posant en el centre la denuncia una de les eines que utilitza la patronal, en coordinació amb les administracions públiques, per a maximitzar beneficis a costa d’explotar més a les treballadores i treballadors, l’externalització.

Per tot això seguirem al costat d’elles en aquesta lluita, denunciant a la patronal, als ajuntaments i a les direccions sindicals.


Facebook Twitter
El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l'agenda de l'imperialisme espanyol per la cimera de l'OTAN

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l’agenda de l’imperialisme espanyol per la cimera de l’OTAN

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon