×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Trobada de cuidadores a Barcelona: “Colau, escolta, el SAD està en lluita”

Aquest diumenge s'ha realitzat una trobada del sector de cures a Barcelona. Treballadores del SAD (Servei d'Assistència a Domicili), on a més de les treballadores de la capital catalana, s'han sumat moltes altres companyes de diferents ciutats de Catalunya.

EsquerraDiari.cat

dilluns 13 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Les treballadores del SAD (Servei d’Assistència a domicili) estan realitzant concentracions i acampades enfront d’ajuntaments de tot l’Estat, i fins i tot enfront del ministeri de Treball a Madrid, per a denunciar la situació de precarietat que sofreixen.

Les cuidadores han vist com les externalitzacions d’aquest servei essencial realitzades en els últims anys per part dels diferents ajuntaments, fos el que fos el seu signe polític, des de la dreta als ajuntaments “del canvi”, sumat a la pandèmia, ha estat un aprofundiment a les seves dures condicions de treball.

Aquesta lluita contra l’externalització i per millors condicions s’està traduint a Catalunya i l’àrea metropolitana de Barcelona, amb acampades enfront dels ajuntaments. Un clar exemple que, a més de la patronal que busca maximitzar beneficis a costa de la salut d’aquestes companyes, les treballadores organitzades tenen clar els responsables també polítics.

Així li feien saber en la concentració a Barcelona a Ada Colau al crit de “Colau, escolta, el SAD està en lluita”. Dins la interminable llista de promeses no complertes pel consistori “comú”, es troba la internalització dels serveis públics, i així li han recordat les treballadores.

Tampoc les direccions sindicals ho posen fàcil. Des de Pan y Rosss, que estem fent costat a les companyes en la seva lluita, hem pogut xerrar amb algunes d’aquestes treballadores, on assenyalaven el fre constant que les direccions sindicals de CCOO i UGT són per a la seva lluita.

Però tot i teninr enfront als ajuntaments, també els del “canvi”, a la patronal que les esprem i les direccions dels sindicats que les obliden, elles es mantenen fermes en la seva lluita, la qual asseguren que continuaran.

“Ens dóna igual les sigles del sindicat, el SAD som totes i allà estarem”, comentaven les companyes del SAD de Sabadell enfront de la pròxima mobilització convocada per a dijous que ve.

Amb la seva lluita, aquestes treballadores estan posant en el centre la denuncia una de les eines que utilitza la patronal, en coordinació amb les administracions públiques, per a maximitzar beneficis a costa d’explotar més a les treballadores i treballadors, l’externalització.

Per tot això seguirem al costat d’elles en aquesta lluita, denunciant a la patronal, als ajuntaments i a les direccions sindicals.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones