×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Treballadores de la llar surten aquest 1r de Maig en contra de la precarietat

Arrenca el nou sindicat d'empleades de la llar SINTRAHOCU, que farà la seva presentació participant en la manifestació del 1r de Maig convocada per la Plataforma Primer de Maig Interseccional a Madrid.

Raquel Sanz

divendres 30 d’abril de 2021
Facebook Twitter

El sindicat neix amb un fort sentiment antiracista i feminista per les pròpies característiques i peculiaritats del mateix sector, un col·lectiu difícil d’organitzar pel seu caràcter, però en aquests últims anys gràcies al moviment feminista les dones treballadores mes precàries hem fet un pas endavant i estem organitzant i visibilitzant la nostra lluita contra l’explotació a la qual ens sotmet la patronal, accentuada en aquest últim any per la crisi sanitària.

Moltes treballadores de la llar que han estat acomiadades i sense quasi ingressos han hagut d’anar a les cues de la fam, a més de patir talls en els subministraments amb necessitats tan bàsiques com l’electricitat o el gas.

Per acabar amb aquesta explotació de semiesclavitud, les principals mesures a prendre són "l’exigència d’incloure’ns en l’actual Estatut General de Treballadors i per la ratificació del conveni 189", pel qual diferents col·lectius porten anys sortint al carrer i lluitant per drets tan bàsics com erradicar el treball en negre, amb un alt percentatge: una de cada tres treballadores realitza aquest servei sense cobertura a la Seguretat Social i així obligar els ocupadors a facilitar els permisos de residència a les seves treballadores, per a deixar de ser perseguides i assetjades per la policia.

Una altra mesura fonamental per a no quedar-se enrere és el dret a cobrar el subsidi per desocupació quan som acomiadades, i que el govern del PSOE i Unidas Podem es nega sistemàticament a atorgar-les.

Unes altres assumptes no menys importants que afecten molt directament a aquest col·lectiu són les polítiques racistes portades per aquest mateix govern progressista com la derogació de l’actual reaccionària Llei d’Estrangeria, el tancament dels CIE, acabar amb les polítiques imperialistes i les deportacions que sofreixen les i els migrants per voler deixar enrere una vida de sofriment fugint de guerres imperialistes, fams i misèries.

"Per això aquest primer de maig interseccional i de classe les empleades de la llar ens unim a la tradicional manifestació que es porta celebrant més de cent anys, a més ho farem al costat dels col·lectius de dones trans, dones gitanes, jornaleres, joves, xarxa de precaris, Pa i Roses etc.…ENS HEM UNIT PER A ALÇAR UNA SOLA VEU DES DE LA DIVERSITAT, PERQUÈ TOTES SOM CLASSE TREBALLADORA."


Facebook Twitter

Raquel Sanz

Madrid

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?