Societat

COVID

Tot preparat per començar la vacunació des d’aquest diumenge, segons el Govern central

Així ho ha assegurat la portaveu del Govern central, María Jesús Montero. Professionals d'Atenció Primària afirmen que encara no han rebut formació sobre el pla de vacunació.

dimecres 23 de desembre de 2020| edició del dia

El Govern tindria tot preparat per a començar el diumenge amb la vacunació enfront de la covid-19. El pla es durà a terme mitjançant una campanya progressiva de la mà de les comunitats autònomes i que pretén garantir l’equitat.

Així ho ha assegurat aquest dimarts la portaveu del Govern, María Jesús Montero, en la roda de premsa després del Consell de Ministres, on també ha apel·lat a la "responsabilitat" dels ciutadans aquest nadal.

La vacuna és "una magnífica notícia", ha dit Montero, que porta esperança contra la pandèmia del coronavirus. Després de reconèixer que l’Executiu és "conscient" del cansament de la ciutadania, ha apel·lat "a la consciència, la responsabilitat de tots" per a gaudir les festes nadalenques "de manera diferent, però cuidant sobretot als més vulnerables".

Professionals d’Atenció Primària afirmen que encara no han rebut formació sobre la vacunació de la Covid

Malgrat l’optimisme del Govern sobre l’inici de la campanya de vacunació contra la Covid, la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (Semergen) ha avisat que, a menys d’una setmana que comenci la vacunació a Espanya, els professionals sanitaris encara no han rebut formació perquè es realitzi amb "total garanties".

"En un procés de vacunació sense precedents, ha d’establir-se una planificació logística, de distribució de material i amb equips d’administració vacunal que estiguin a l’altura dels esdeveniments", han dit els professionals d’Atenció Primària en un comunicat.
temes relacionats

Vaccins   /    #Covid-19   /    Societat

Comentaris

Comentar