Món obrer

ALBA READMISSIÓ!

Telepizza acomiada a una mare soltera que havia denunciat amenaces davant Inspecció de Treball

Telepizza-*QSR ha acomiadat a Alba, encarregada en un botiga de Saragossa, després que ella denunciés a l'empresa per amenaces davant Inspecció de Treball.

dissabte 8 de febrer de 2020| edici� del dia

Una assemblea de treballadors de Telepizza, a Saragossa, ha emès una nota de premsa per a repudiar l’acomiadament d’una treballadora. Afirmen que l’acomiadament ha estat una represàlia de l’empresa, després que la treballadora fes una denúncia davant la inspecció de treball.

L’empresa Telepizza ha estat denunciada pels seus treballadors en els últims mesos, per negar-se a pagar l’augment del salari mínim que correspon per llei, per l’els comitès d’empresa de diverses ciutats han convocat vagues per primera vegada en la cadena de menjar ràpid.

A continuació reproduïm el comunicat de les treballadores:

Fartes d’impunitat patronal. Fartes de tanta hipocresia. Fartes de no cobrar el salari mínim integral.

Les companyes que treballem amb Alba (encarregada a la botiga de la Plaça del Pilar a Saragossa), ens assabentem amb ràbia i indignació de la increïble notícia. Telepizza-*QSR (en mans de Pablo Juantegui i Alfonso Ferret, respectivament) han acomiadat a la nostra companya després que ella denunciés a l’empresa per amenaces davant Inspecció de Treball.

Tot va ocórrer quan, de la nit al dia, i sense consentiment legal, Telepizza va obligar a Alba – mare soltera d’una nena– a canviar-se a una altra empresa diferent (Pizza Hut). Un canvi que a més anava a suposar-li unes condicions pitjors. Malgrat la negativa d’Alba i la crisi d’ansietat que li va provocar, Telepizza, amb una esbalaïdora fredor, igualment la va acomiadar per a donar-li d’alta en la nova empresa. En veure que Alba els va anunciar la seva intenció de denunciar-ho, Telepizza va canviar d’estratègia i va recular, justificant, de manera falsa, que “havia estat un error”. Alba no sols va denunciar el cas en Inspecció de Treball sinó que el sindicat CGT el va denunciar públicament.

Però aquí no va quedar la cosa, i dies més tard, Telepizza va decidir acomiadar-la. Al·legant, casualment, que un dia “va comptar malament el producte”. Una justificació tan absurda i ridícula que totes les que treballem en Telepizza sabem que la veritable intenció d’Alfonso Ferret i Cia ha estat tirar-la al carrer per denunciar les il·legalitats de l’empresa. És per això que les treballadores volem denunciar l’arbitrarietat amb la qual Telepizza utilitza el règim disciplinari per a acomiadar a les mares treballadores, l’única intenció de les quals va ser demanar que es complissin els seus drets.

Estem fartes de tanta hipocresia. Perquè mentre Telepizza retira la seva publicitat de “Gran Hermano” (després de l’escandalós paper que va jugar la cadena de TV durant l’abús sexual que va sofrir una de les concursants), les mares treballadores de Telepizza són acomiadades per demanar drets. Estem fartes que empreses com Telepizza usi les banderes contra la “violència de génere”, el “feminisme” i la defensa de les dones, per a blanquejar la seva imatge davant la societat. Això no ho permetrem. És vergonyosa la hipocresia de Telepizza quan l’any passat va intentar sancionar a companyes que van participar de la vaga general el 8M.
L’acomiadament d’Alba és un altre dels molts atacs que des de l’any passat vam patir les treballadores de Telepizza. Entre altres coses, la franquització de les botigues al juny va suposar apretar més a la plantilla, a través d’un sense numero d’irregularitats i abusos. I que ha portat a tramitar més de dotze denúncies en Inspecció de treball.

Però això no és l’única cosa. Com que avui dia, contínua sense pagar-nos la regularització del Salari Mínim Interprofessional que ens deu des de gener de 2019. Per si això fos poc, Telepizza, mitjançant sancions, cerca acomiadar a totes les treballadores i treballadors que organitzem les dues vagues contra l’impagament de salaris. És per això que diem JA N’HI HA PROU!. Igual que el cas d’Alba, tots aquests atacs busquen acabar amb totes les dones i mares que estem fartes de tanta precarietat laboral.

Les treballadores de Telepizza ens hem organitzat en Assemblea i cridem a totes les dones treballadores, i a totes les organitzacions feministes, socials i polítiques que donin suport a les mobilitzacions programades que proposarem. En concret divendres que ve 14 de febrer a les 18h a la porta de Telepizza de Plaza del Pilar. Cridem a aixecar juntes una campanya per la readmissió d’Alba i el pagament integral del SMI.

Assemblea de Treballadors de Telepizza

Els treballadors convoquen una roda de premsa el dimecres 13 de febrer a les 12:15h a la porta del SAMA, Saragossa.

Twitter: @telepizzaexplot
Instagram: Telepizza_cgt
Blog: https://telepizzaexplota.wordpress.com/
Mail: [email protected]
temes relacionats

Salari Mínim Interprofessional   /    Món obrer   /    En Català   /    CGT Telepizza   /    Telepizza

Comentaris

Comentar