×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Concentració en solidaritat amb els acomiadaments a Decathlon de Getafe i per les readmissions dels treballadors que intentaven organitzar-se sindicalment.

Alonso Domínguez

dilluns 26 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Coincidint amb la concentració d’aquest divendres 23 de setembre a Madrid per part de sindicats, organitzacions socials i polítiques contra la multinacional Decathlon per l’acomiadament dels treballadors per organitzar-se sindicalment, al centre del gegant de productes esportius de Sant Boi s’ha convocat també a una protesta en solidaritat i per a la readmissió del treballadors.

Des de la coordinadora estatal de CGT denuncien que les pràctiques anti sindicals "no es poden permetre enlloc". En aquest sentit, expliquen que "cada vegada veiem més que allà on estem intentant formar seccions sindicals o comités d’empresa, ens trobem amb unes respostes de les patronals per fer-nos fora de les taules de negociació, i això ens passa també davant altres sindicats majoritaris dels comités".

En aquest mateix sentit, des de la coordinadora expressen també que "el que no pot ser és que les grans companyies com o multinacionals com Decathlon, OPEL o les sancións de SEAT a la companya Montse, agredeixin als que intenten organitzar-se sindicalment, més enllà de sindicats, regions o empreses".

En la concentració a Sant Boi, també s’ha posat de manifest la facilitat que segueix mantenint la patronal per acomiadar a nivell legal i amb la protecció que facilita la nova reforma laboral del PSOE, Unidas Podemos i la ministra de Treball i membre de la formació morada i del PCE.

Davant això, s’ha denunciat també que "a dia d’avui la classe treballadora té contractes precaris i estan jugant amb la por de poder acomiadar. Això fa que molts tinguin recel d’organitzar-se sindicalment". Per això, es necessari lluitar per la reversió de la reforma laboral que dóna peu a que es continuï acomiadant a la gent que vol lluitar pels seus drets laborals".

I és que la persecució que exerceix Decathlon no és casual. La milionària companyia deu els seus beneficis a un brutal règim basat en la precarització, assetjament i mentides cap als seus treballadors i treballadores. Des de reunions carregades d’irregularitats on prevalen les amenaces i la fustigació; fins a enganys per part dels superiors envers els membres més nous de la plantilla perquè acceptin condicions de treball més precàries.

És per això que més que mai hem de preparar-nos contra els seus atacs, organitzar-nos i mantenir la unitat de les files obreres, contra la repressió, acompanyant i envoltant de solidaritat cada lluita, com la dels treballadors de Decathlon, perquè la crisi la paguin d’una vegada els que la van generar i no nosaltres.


Facebook Twitter

Alonso Domínguez

Repartidor subcontracta d'Amazon

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques