×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Serveis Socials, sobresous i contractacions irregulars per 20 milions

Procediments d'adjudicació directa sense publicitat per valor de 20 milions en un sol any, desoris en la comptabilitat i complements retributius de dubtosa legalitat són el panorama que il·lustren les auditories del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

EsquerraDiari.cat

dijous 14 d’octubre de 2021
Facebook Twitter

Constituït en un 60% per la Generalitat i per un 40% l’Ajuntament, entre les tasques que desenvolupa l’entitat s’inclou la gestió dels centres de menors tutelats, pisos per a dones víctimes de violència masclista, residències de persones amb discapacitat i centres de teràpia ocupacional.

Per part seva, la CGT ha anunciat aquest dimecres que denunciarà a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) perquè investigui "sobresous, contractacions a dit i greus irregularitats" en el Consorci. Basarà la seva denúncia, com indiquen en el seu comunicat, en les auditories al Consorci durant els últims anys, després que la Sindicatura de Comptes i la Intervenció General de la Generalitat han detectat que l’organisme va gastar 20 milions d’euros en presumptes contractacions irregulars.

L’informe de la Intervenció General de la Generalitat de 2015 assenyala aquesta incidència de magnitud sobre el compliment de la normativa de despeses de personal, patrimonial, de contractació i de protecció de dades en el Consorci.

Et pot interessar: Ets treballadora externalitzada de l’Ajuntament? Municipalitzem!

En aquest informe, es constata també despeses per valor de 284.483 euros en complements salarials sota categories que no figuren en el Conveni. Per aquests mateixos complements, la suma que el Consorci va pagar en total en 2017 ascendeix a 325.051 euros. D’altra banda, per a fixar o canviar retribucions és obligatori demanar abans un informe a la Direcció General de Pressupostos i a Funció Pública de la Generalitat i alguna cosa que en aquest cas no es va fer.

L’auditoria de 2017, es fa ressò de problemes en l’esfera de la protecció de dades i els mecanismes de recollida d’aquests. Mentre va advertir d’“incidències” en la contractació, en la qual no es va poder comprovar si els procediments complien "els principis de publicitat, mèrit i capacitat". Aquestes irregularitats es van constatar també en l’informe de 2019.

Mentre alguns fan negocis de les necessitats socials amb diners públics, els treballadors i treballadores del sector social, són dels més explotats i precaris. Les condicions amb les quals els i les professionals han hagut de treballar en plena crisi del coronavirus són indignants. La subcontractació i la precarietat, són la base d’aquest frau, que s’acarnissa amb el personal i els qui tenen més necessitats.

Et pot interessar: Que tots els càrrecs públics guanyin el mateix que una mestra


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques