×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Serveis Socials, sobresous i contractacions irregulars per 20 milions

Procediments d'adjudicació directa sense publicitat per valor de 20 milions en un sol any, desoris en la comptabilitat i complements retributius de dubtosa legalitat són el panorama que il·lustren les auditories del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

EsquerraDiari.cat

dijous 14 d’octubre de 2021
Facebook Twitter

Constituït en un 60% per la Generalitat i per un 40% l’Ajuntament, entre les tasques que desenvolupa l’entitat s’inclou la gestió dels centres de menors tutelats, pisos per a dones víctimes de violència masclista, residències de persones amb discapacitat i centres de teràpia ocupacional.

Per part seva, la CGT ha anunciat aquest dimecres que denunciarà a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) perquè investigui "sobresous, contractacions a dit i greus irregularitats" en el Consorci. Basarà la seva denúncia, com indiquen en el seu comunicat, en les auditories al Consorci durant els últims anys, després que la Sindicatura de Comptes i la Intervenció General de la Generalitat han detectat que l’organisme va gastar 20 milions d’euros en presumptes contractacions irregulars.

L’informe de la Intervenció General de la Generalitat de 2015 assenyala aquesta incidència de magnitud sobre el compliment de la normativa de despeses de personal, patrimonial, de contractació i de protecció de dades en el Consorci.

Et pot interessar: Ets treballadora externalitzada de l’Ajuntament? Municipalitzem!

En aquest informe, es constata també despeses per valor de 284.483 euros en complements salarials sota categories que no figuren en el Conveni. Per aquests mateixos complements, la suma que el Consorci va pagar en total en 2017 ascendeix a 325.051 euros. D’altra banda, per a fixar o canviar retribucions és obligatori demanar abans un informe a la Direcció General de Pressupostos i a Funció Pública de la Generalitat i alguna cosa que en aquest cas no es va fer.

L’auditoria de 2017, es fa ressò de problemes en l’esfera de la protecció de dades i els mecanismes de recollida d’aquests. Mentre va advertir d’“incidències” en la contractació, en la qual no es va poder comprovar si els procediments complien "els principis de publicitat, mèrit i capacitat". Aquestes irregularitats es van constatar també en l’informe de 2019.

Mentre alguns fan negocis de les necessitats socials amb diners públics, els treballadors i treballadores del sector social, són dels més explotats i precaris. Les condicions amb les quals els i les professionals han hagut de treballar en plena crisi del coronavirus són indignants. La subcontractació i la precarietat, són la base d’aquest frau, que s’acarnissa amb el personal i els qui tenen més necessitats.

Et pot interessar: Que tots els càrrecs públics guanyin el mateix que una mestra


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya