Internacional

POBRESA

Segons Unicef 356 milions de nens ja vivien en l’extrema pobresa abans de la pandèmia

Es tracta d'un de cada sis menors d'edat en el món. L'informe ha sigut elaborat per Unicef i el Grup Banco Mundial, afirmen que el número pot incrementar-se a causa de l'impacte econòmic de la pandèmia.

dijous 22 d’octubre de 2020| edició del dia

Segons l’estudi dos terços d’aquests nens habiten a l’Àfrica subsahariana, en llars que lluiten per sobreviure amb una mitjana d’1,90 dòlars al dia o menys per persona, mentre que el sud d’Àsia allotja a gairebé una cinquena part d’aquests nois.

El director de Programes d’Unicef, Sanjay Wijesekera, afirma que “el nombre de nens que ha de lluitar per a sobreviure hauria d’escandalitzar a qualsevol”.

I afegeix que “l’escala i la profunditat de les dificultats financeres provocades per la pandèmia només estan destinades a empitjorar les coses. Els governs necessiten amb urgència un pla de recuperació infantil per a evitar que molts més nens i les seves famílies aconsegueixin nivells de pobresa que no s’havien vist durant molts, molts anys”.

Encara que els nens representen prop d’un terç de la població mundial, són gairebé la meitat de la població extremadament pobra. Els nens més petits són els que estan en pitjor situació, agrega l’informe d’Unicef. El 20% d’ells és menor de 5 anys i viuen en llars extremadament pobres del món en desenvolupament, destaca.

La pobresa extrema priva a centenars de milions de nens de l’oportunitat d’aconseguir el seu potencial en termes de desenvolupament físic i cognitiu. “Arran de la desorganització econòmica massiva causada per la pandèmia, és més crucial que mai que els governs facin costat a les llars pobres amb nens”, conclou Sánchez-Páramo, directora global de la Divisió de Pobresa i Equitat del Banco Mundial.

L’informe sorgeix en un context travessat per una crisi econòmica internacional sense precedents des de la que es va obrir en 1929, on la situació social de les grans majories s’agreuja constantment mentre diferents governs impulsen mesures orientades a rescatar a les grans empreses.
temes relacionats

Àfrica   /    Pandèmia   /    #Covid-19   /    Pobresa   /    Capitalisme   /    Internacional

Comentaris

Comentar