×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Segons Pere Aragonès, "el 5% s’ha recuperat"

Pere Aragonès, vicepresident i conseller d’Economia, va dir que el 5% ja s'ha recuperat. Des de la Plataforma 5%, els treballadors i treballadores sanitaries van demanar que el vicepresident rectifiqui aquestes declaracions per no ser certes.

Cloe Comas

dimecres 20 de maig de 2020
Facebook Twitter

Ahir al matí, Pere Aragonès, vicepresident i conseller d’Economia, va assistir al programa Els Matins de TV3. Quan la presentadora li preguntava sobre el 5% que reclama el personal sanitari, va assegurar que ja s’ha recuperat paulatinament des del 2016.

Aquestes declaracions, lògicament, han rebut moltíssimes crítiques a les xarxes socials. Des del compte de Twitter de Plataforma 5%, un compte de denúncia que demana la recuperació de 5% i d’altres drets perduts, demanen que el vicepresident rectifiqui aquestes declaracions per no ser certes.

Alguns sindicats, treballadors i figures polítiques com Vidal Aragonés, diputat de la CUP, han publicat a Twitter nòmines de personal sanitari dels últims mesos del 2020, on figuren conceptes que indiquen la reducció salarial, que evidentment, no ha estat recuperada i es continua restant mes a mes.

El sector sanitari, continua sortint a manifestar-se, demanant el 5%, més personal, més material i millors drets i condicions laborals. És una absoluta vergonya, que mentre els i les treballadores del sistema de salut públic treballin sense EPIs suficients i sense les mesures adequades, el vicepresident faci unes declaracions d’aquest tipus, que, com diuen a Plataforma 5%, mostren que o no té cap tipus de coneixement sobre el tema, o no està dient la veritat. Ambdues opcions són possibles.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

Com, sortia a la llum fa uns dies, la sanitat privada ha resultat ser des de fa anys, un negoci rodó. La Generalitat pagaria uns 43.000€ per pacient que sigui atès a la UCI de qualsevol centre privat sanitari, mentre a la pública el presupost es de 23.000€ per pacient a la UCI.

Citant a Guille Ferrari, “Aquesta pràctica de buidar el pressupost de la sanitat pública envers la privada es va basar entre d’altres coses en acomiadament massius i contractes temporals, fins i tot de dies. Molt personal sanitari es troba treballant a l’estranger per manca d’oportunitats. Tenim la sanitat pública a la UCI des de fa anys. Hi ha metges que han cobrat menys de 1000€ a l’abril. Tot gràcies a l’antiga Convergència, actual PDeCAT i Junts per Catalunya”.

Et pot interessar: Negoci rodó: Torra paga a la privada 43.000 euros per pacient en UCI

Continuen les reivindicacions sanitàries, més necessàries que mai

En aquest breu reportatge de la Directa veiem les denúncies d’algunes treballadores i treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron, sortint un dia més a reivindicar els seus drets i la necessitat de material i de proves i a recordar-nos que Retallar en Sanitat Mata.

Deu mesures per a una desescalada racional i favorable a la classe treballadora


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”