Política Estat espanyol

REPRESSIÓ

Sánchez aconsegueix el seu drectet per atemptar contra la "República Digital Catalana"

Aquest dimarts es va publicar en el BOE el decret com una mesura per a acabar amb la “República digital catalana”.

dimecres 6 de novembre de 2019| edici� del dia

Des de dimarts passat el govern espanyol amplia les seves competències sobre les telecomunicacions de l’Estat, aconseguint tancar pàgines webs sense ordre judicial. Mitjançant el Reial decret llei 14/2019 el govern espanyol modifica sis lleis basant-se en els “recents i greus fets esdevinguts en part del territori espanyol” sense especificar que es tracta de Catalunya, i com una “resposta immediata per a evitar que es reprodueixin successos d’aquesta índole”.

Una garrotada a la llibertat digital

El paquet de mesures en matèria de telecomunicacions, recollides en el decret llei, no és més que un intent del govern de Sánchez i de l’Estat espanyol de posar fi a les formes d’autoorganització dels sectors més combatius de la societat catalana que lluiten per l’autodeterminació i que han dit basta contra la repressió del Govern central, la policia i la judicatura.

El decret llei contempla que per a aquesta mena d’accions sobre les telecomunicacions ja no serà necessària una ordre judicial ni cap audiència prèvia, com era necessari fins ara, sinó que podrà fer-se de manera immediata.

L’acció pot ser ordenada pel Ministeri d’Economia i Empresa quan consideri que existeixen “raons d’urgència imperiosa” que amenacin “l’ordre públic, la seguretat pública o la seguretat nacional”. El text diu:

“Prèviament a l’inici del procediment sancionador, podrà ordenar-se per l’òrgan competent del Ministeri d’Economia i Empresa, mitjançant resolució sense audiència prèvia, el cessament de la presumpta activitat infractora quan existeixin raons d’imperiosa urgència basada en algun dels següents suposats:

a) Quan existeixi una amenaça immediata i greu per a l’ordre públic, la seguretat pública o la seguretat nacional.

b) Quan existeixi una amenaça immediata i greu per a la salut pública.

c) Quan de la suposada activitat infractora puguin produir-se perjudicis greus al funcionament dels serveis de seguretat pública, protecció civil i d’emergències.

d) Quan creï greus problemes econòmics o operatius a altres proveïdors o usuaris de xarxes o serveis de comunicacions electròniques o altres usuaris de l’espectre radioelèctric.

El decret llei no es limita a la possibilitat de tancar xarxes socials o pàgines webs, sinó que també pot actuar sobre elements que necessàriament acompanyen la instal·lació o posada en marxa d’aquests serveis de telecomunicacions, amb el que obre la porta a la intervenció d’infraestructures que puguin allotjar aquest tipus de comunicacions electròniques.

En aquest sentit, el govern podrà intervenir o tancar els servidors que allotgin xarxes social o pàgines webs i, a més, amenaça amb assumir la gestió de les plataformes de les xarxes de comunicació electrònica dels operadors que no cooperin amb la sol·licitud de l’Estat.

Dades fiscals i cens electoral en servidors de la UE

El decret llei també descriu les condicions per a la identificació electrònica i recollida de base de dades: “Els sistemes d’informació i comunicacions per a la recollida, emmagatzematge, processament i gestió del cens electoral, els padrons municipals d’habitants i altres registres de població, dades fiscals relacionades amb tributs propis o cedits i dades dels usuaris del sistema nacional de salut, així com els corresponents tractaments de dades personals, hauran de situar-se i prestar-se dins del territori de la UE”.

Totes aquestes mesures del govern central de Sánchez estan pensades per a minvar les protestes que van començar en repudi a la sentència condemnatòria als líders del “procès” i que des de fa més de tres setmanes han protagonitzat amplis sectors de la joventut i la classe treballadora en tot el territori català. No hem d’oblidar que durant les manifestacions les càrregues policials han deixat més de 600 ferits i més de 40 presos i presos polítics a Catalunya. Una repressió que afecta principalment a la joventut sorgida de la generació del 14O i de la qual forma part també la direcció processista com a engranatge del nou marc represiu post-sentència.
temes relacionats

Repressió Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Règim del ’78   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar