×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Rodea Amazon”: una manifestació envoltarà el centre logístic de San Fernando de Henares el 23-N

La manifestació tindrà lloc durant la primera jornada de vaga del període nadalenc convocada en aquest centre el proper 23 de novembre. La lluita de Amazon va camí de complir els 9 mesos sense solució a la vista.

EsquerraDiari.cat

diumenge 18 de novembre de 2018
Facebook Twitter

Una assemblea realitzada en la tarda del dijous entre representants sindicals de Amazon de San Fernando de Henares i representants de diverses organitzacions socials, sindicals, polítiques i veïnals ha donat com resultat la convocatòria d’un “Rodea Amazon” per a la primera jornada de vaga que viurà el centre logístic en aquest període, informa un comunicat difós en la nit del dijous per la secció sindical de CGT.

El manifest de convocatòria subscrit per diverses organitzacions destaca no solament el conflicte laboral existent al centre, sinó “el model cap al qual multinacionals com Amazon estan empenyent a la societat: flexibilització del mercat laboral, substitució de treballadors amb drets per autònoms precaris, destrucció del petit comerç i evasió fiscal per mig d’una estructura societària multinacional”.

Fa uns anys múltiples manifestacions van envoltar el Congrés a Madrid contra l’aplicació d’uns cada vegada més successives retallades socials i laborals. En aquelles protestes, desenes de milers de persones van participar en les protestes defensant la sobirania popular enfront de l’intrusisme de la Troica i els mercats financers.

Els convocants de “Rodea Amazon” pretenen evocar aquestes manifestacions i criden a “sumar-se massivament a la protesta, entenent que el fenomen Amazon ja no solament és alguna cosa que estigui perjudicant als empleats de San Fernando, sinó a tot el ram de la logística, autònoms, comerciants i ciutadania en general”.

“No és solament el personal directament assalariat de Amazon l’afectat per les decisions de la multinacional. La iniciativa de Amazon Flex, en la línia de Glovo, Deliveroo, Uber i altres grans companyies, està substituint l’ocupació tradicional, garantista i estable del repartiment per un model de repartidors autònoms als qui es contracta per ‘packs’ de 2 hores. Més enllà de les quals l’empresa es desentén d’accidents, malalties, falta de treball, combustible, manteniment, etc.”, denuncia el manifest de convocatòria.

Al centre de Amazon de San Fernando de Henares treballen uns 1600 empleats de la companyia, que han estat convocats pels sindicats CGT i CCOO, majoritaris entre la plantilla, a una nova bateria d’aturs i vagues durant el període nadalenc.

El conflicte iniciat al març d’aquest any, després de l’anunci d’imposició unilateral del Conveni de Logística de Madrid, dóna així una nova volta de rosca amb aquesta convocatòria. El nou pla de batalla inclou vagues durant els dies 23 i 24 de novembre, en el marc del “Black Friday”, i continua amb vagues durant el 7 i el 9 de desembre, en ple pont de la Constitució; el 15 i el 30 de desembre; i el 3 de gener, el dijous previ al dia de Reis.

Et pot interessar: Amazon, la lluita continua: els sindicats tornen “a la càrrega” amb una nova bateria d’aturs i vagues des de el ‘Black Friday’

La manifestació envoltarà el centre logístic de Amazon en Sant Fernando d’Henares el proper 23 de novembre per culminar la jornada de vaga que viurà el magatzem des de primera hora del matí. La manifestació sortirà a les 18:00 de la Renfe de Torrejón de Ardoz i arribarà al centre (C/Guarnicioneros) sobre les 18:30.

La convocatòria està recolzada per desenes d’organitzacions, entre elles Marchas de la Dignidad, No Más Precariedad, Podemos San Fernando, IU San Fernando, Partido Comunista de Madrid, PCPE, CJC, Asociación Vecinal Jarama, el sindicat Co.Bas, SOV-Henares (CGT), Iniciativa Comunista, CRT, Izquierda Diario, Plataforma Republicana Orcasitas, Pan y Rosas, Anticapitalistas, UJCE, Coordinadora 25S – Golpe a la Mafia, Contracorriente, Abrir Brecha, Poder Popular, Asociación “la Moradita” del Henares, Asamblea de Trabajadores del Henares i Podemos Coslada.

Et pot interessar (en castellà): Caixa de resistència: La lluita de Amazon et necessita!


Facebook Twitter
Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l'amnistia total de totes les lluitadores

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l’amnistia total de totes les lluitadores

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim