Catalunya

CATALUNYA REPRESSIÓ

Retiren el tercer grau a Forcadell i Bassa

El jutge de vigilància penitenciària ha decidit tombar novament el tercer grau a Carme Forcadell i Dolors Bassa, preses polítiques de Wad Ras i Puig de les Basses un cop ha estimat tots els recursos de la fiscalia que depèn del "govern progressista" del PSOE i Unidas Podemos.

dimarts 6 d’abril| edició del dia

El jutjat de vigilància penitenciària de Barcelona ha revocat aquest dilluns el tercer grau tant a l’ex presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, com a l’ex consellera Dolors Bassa. Tot, després de haver resolt els recursos presentats per la fiscalia espanyola.

A més, la sentència judicial d’aquest dilluns especifica que la mesura establerta s’ha d’aplicar de forma immediata. En aquests cas, les dues preses polítiques hauran de tornar avui mateix a Wad Ras i Puig de les Basses.

Amb la resolució d’aquests dos últims recursos tots els líders sobiranistes presos tornen a estar sense poder gaudir del tercer grau i només poden fer sortir de la presó amb els permisos penitenciaris corresponents.

En el cas de Forcadell i Bassa la resolució diu que tant una com l’altra "no han modificat la seva conducta delictiva" en considerar els fets pels quals han sigut condemandes no son constitutius de delicte.

Mentre que per altra banda, el jutge manté que no pot "mantenir el tercer grau ja que el Tribunal Supremo va revocar la primera decissió del jutjat de vigilància de Barcelona, i en aquesta ocasió les circumstàncies són similars".

I és que cal cal recordar que amb aquesta ja són dues les ocasions que els presos s’han vist privats del tercer grau.

Sens dubte, les decisions de presentar recursos per part d’una fiscalia que depèn del "Govern progressista" del PSOE i Unidas Podemos deixa en evidència que el consens del 155 no cesa en la persecució autoritària de l’independentisme.

Et pot interessar: Retiren el tercer grau als presos polítics de Lledoners
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    Processisme   /    Catalunya   /    Presos polítics catalans   /    Règim del ’78   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar