Pandèmia

ONADA DE REBROTS

Restringeixen la mobilitat a Barcelona: prohibeixen les reunions i recomanen no sortir de casa

Els brots de contagi comunitari s'han accelerat, davant la qual cosa el Govern de la Generalitat endureix les limitacions a la mobilitat.

divendres 17 de juliol de 2020| edició del dia

Foto: Aspecte de la terrassa d’un bar del barri de la Florida a L’Hospitalet (Barcelona). EFE/Andreu Dalmau

La Generalitat ha anunciat aquest divendres que limitarà la mobilitat a Barcelona i la seva àrea metropolitana davant l’augment de contagis.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat als ciutadans d’aquesta zona que no es desplacin a segones residències aquest cap de setmana i ha explicat que es restringeixen les reunions socials a 10 persones i ha informat de la reducció d’aforament en bars i restaurants i el tancament de locals d’oci nocturn, activitats culturals i gimnasos. Les mesures, que afecten uns quatre milions de persones, estaran en vigor 15 dies”.

Estan afectats per les noves mesures els municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Rexach, Santa Coloma de Gramanet, Sant Ardià de Besós i Badalona.

Davant els anuncis, probablement es tornarà a suspendre la festa de Sant Jordi, que habitualment se celebra el 23 d’abril i s’havia postergat per al 23 de juliol.

Són mesures pragmàtiques preses per a intentar frenar el que pot ser el començament d’una segona onada de Covid, que s’esperava per a agost, però s’ha avançat.

Com assenyalàvem ahir a Izquierda Diario:

Ho van advertir. Se sabia. Els professionals sanitaris porten setmanes denunciant-ho en les seves concentracions setmanals. Els governs autonòmics en plena pandèmia han tret les tisores de podar per a aprimar novament les plantilles d’una sanitat pública extenuada i s’han continuat negant a reforçar els recursos per a preparar-se davant el rebrot.

De la mateixa manera que sindicats i organitzacions que treballen amb persones migrants venien advertint que les conegudes condicions d’explotació i precarietat laboral i residencial que pateixen els jornalers agrícoles anaven a suposar un risc sanitari també. Els governs autonòmics i el ministeri de Treball van mirar per a un altre costat, el negoci de la patronal agrària està per sobre de la salut pública.

Aquesta vegada ni Ayuso, ni Torra podran al·legar que la segona onada els va enxampar desprevinguts. Tampoc Sánchez i Iglesias, que segueixen sense implementar un pla urgent de refinançament del sistema públic de salut d’acord amb les necessitats o prenent mesures contra les patronals que sotmeten a riscos altíssims a centenars de milers de treballadors i treballadores.

Mentre comencen a prendre’s mesures per a restringir parcialment la mobilitat, no s’ha pres cap mesura seriosa per a reforçar la sanitat pública, per a implementar mesures de seguretat i higiene en els llocs de treball, perquè els treballadors i treballadors no hagin de viatjar en metro i trens replets, ni per a contractar massivament nou personal als hospitals. Així, tot portarà a una nova onada, sense la preparació suficient.
temes relacionats

Pandèmia   /    Pandèmia   /    #Covid-19   /    En Català   /    Barcelona

Comentaris

Comentar