×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Repressió contra els estudiants i vaguistes de França: Llibertat de tots els detinguts!

Diversos estudiants han estat detinguts aquest divendres a París i se sumen als més de 200 detinguts en les manifestacions espontànies del dijous a la nit contra la reforma de les pensions d'Emmanuel Macron. Entre els detinguts hi ha un company de l'agrupació juvenil Le Poing Levé i militant de Révolution Permanente, organització que forma part de la Xarxa Internacional La Izquierda Diario.

Carlos Rubio

divendres 17 de març de 2023
Facebook Twitter

El govern d’Emmanuel Macron envia a la policia a reprimir les manifestacions espontànies contra la reforma de les pensions, imposada per decret aquest dijous. Després de la posada en marxa del decret 49.3, que permet aprovar la reforma de les pensions sense que hagi d’aprovar-se per votació en l’Assemblea Nacional, milers de persones van sortir als carrers de tota França a expressar el seu contundent rebuig a la mesura.

Aquest matí la policia ha carregat contra els manifestants en diferents punts de tot el país.

"49.3 o no, la reforma no passarà! Davant l’aprovació forçosa d’aquest dijous de la reforma de les pensions amb l’article 49.3 de la Constitució, els estudiants d’unversitats i de secundària han endurit el to. Seguint la crida, milers de persones es van congregar a la plaça de la Concòrdia i van fer una crida a continuar el moviment. Aquest divendres al matí han tornat a convocar una concentració a la universitat de Tolbiac per fer costat als escombriaires en vaga, a la que s’hi han sumar centenars d’estudiants de les universitats de París 1, París 8, París 3, París-Cité, així com estudiants de batxillerat, en particular de l’Henri IV.

La manifestació dels estudiants ha sortir aquest divendres des de la Sorbona cap a les plantes d’incineració d’escombraries, però la policia ha tractat de bloquejar-los als carrers de París.

Entre els detinguts s’hi troba el Leo, dirigent de l’agrupació estudiantil Le Poing Levé i de Revolution Permanente, juntament amb un company de la joventut de l’NPA.

Després de l’aprovació de la reforma de pensions, els treballadors de les refineries com la de Normandia, juntament amb els ferroviaris i els escombriaires van votar continuar la vaga prorrogable. Fins i tot, a la refineria de Normandia, han votat endurir la mesura i paralitzar per complet les instal·lacions.

La reforma, que endarrereix dos anys l’edat de jubilació i augmenta la cotització total requerida, compta amb més del 80% de rebuig de la població francesa, que augmenta n un 93% si es considera a la població activa.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah