×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rastrejadors covid acomiadats en plena tercera onada, a la vaga

Com ho ha anunciava a les seves xarxes la IAC, els 850 rastrejadors covid que treballen per Ferroser (Ferrovial), estaven convocats a la vaga aquest 26 de gener davant la seu del Institut Català de Salut.

EsquerraDiari.cat

dimarts 26 de gener de 2021
Facebook Twitter

El passat desembre la Generalitat va anunciar que la contracta Ferroser deixaria de fer els rastreig i aquesta competència passaria a l’Agència de Salut Pública de Catalunya, deixant a les 859 persones que treballaven sense cap tipus d’alternativa.

Des de la IAC denuncien que es deixen a 850 persones a l’atur i exigeixen que els seus contractes es subroguin per continuar amb la seva feina. Feina que per cert, en plena tercera onada, s’ha de continuar fent si com diuen volen tallar les cadenes de transmissió del virus.

Aquest 31 de gener la Generalitat finalitzarà el contracte amb Ferroser sense assumir els contractes dels treballadors actuals, que haurien d’estar vigents fins el 31 de maig de 2021.

Per part seva, els treballadors de Ferroser tenen decidit també una nova jornada de vaga per al dia 4 de febrer.

Davant l’augment de casos i la greu crisi sanitària, retallar en personal de rastreig no es més que una altra de les polítiques del govern, més interessat en salvar els interessos de grans empreses que en posar tots els recursos necessaris per frenar la crisi sanitària i posar mesures per la crisi social.

Et pot interessar: Tercera onada: un programa d’acció urgent per a impedir un nou crim social contra la classe treballadora


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”