×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Que la joventut torni a estar al capdavant de la lluita contra la repressió

En 2017, la joventut va omplir els carrers de Catalunya en contra de la repressió de l'Estat abans, durant i després de l'1 d'octubre. Davant la sentència del Suprem, preparem-nos per a prendre de nou els carrers: per la llibertat de tots els presos i preses polítiques i pel dret a autodeterminació del poble català.

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

divendres 11 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

A pocs dies de comunicar-se la sentència del judici al procés català des de l’agrupació de dones Pa i Roses i l’agrupació juvenil Contracorrent volem manifestar tot el nostre rebuig a qualsevol decisió que no impliqui l’absolució dels presos i preses. La Fiscalia demana penes de fins a 25 i 17 anys de presó per a alguns dels líders sobiranistes acusats de delictes de sedició i rebel·lió per haver organitzat un referèndum democràtic el passat 1 d’octubre del 2017.

Davant aquesta onada repressiva al moviment independentista català exigim la llibertat de totes les persones encausades i detingudes, dels presos i preses polítiques i en l’exili.

Així i tot, no confiem en cap cas en què l’aparell encapçalat pel Tribunal Suprem i supervisat pel PSOE de Pedro Sánchez doni una resposta com l’absolució, ja que sabem que parlem d’un òrgan totalment reaccionari i que ni vol ni és capaç de donar cap garantia democràtica en un judici polític com aquest.

La sentència del procés voldrà ser una nova fita en la criminalització i persecució al moviment independentista, com vam veure també amb les detencions dels membres dels CDR el passat 23 de setembre.

Creiem que en resposta a aquesta situació és necessària una gran vaga general per al pròxim 18 d’octubre i així retornar la combativitat al moviment i generar una veritable ‘tardor calenta’, posant dempeus un moviment combatiu que surti als carrers: la joventut, al costat de la classe treballadora, les dones i les migrants, els i les explotats i oprimits d’aquest sistema capitalista, lluitant per l’autodeterminació dels pobles, contra el règim del 78 i la resta de demandes democràtiques.

Perquè la vaga general sigui un veritable èxit, hem d’exigir als grans sindicats que la convoquin, ja que això suposa que molts sectors de la classe treballadora, comitès d’empresa, sectors, etc., se sumin a aquesta jornada de lluita.

L’estudiantat també està convocat a la vaga: el Sindicat d’Estudiants ha fet públic que convocaria vaga quan surti la sentència. També, des de diferents organitzacions i associacions es diu a parar les classes el dia que es publiqui la sentència i fer concentracions en les diferents facultats. Donem suport a la convocatòria de vaga i de totes les accions en les quals els estudiants i la comunitat educativa hi participen, però creiem que aquestes convocatòries s’han de treballar des de l’assemblees de base, per facultats, creant comitès contra la repressió, i on estudiants i professorat discuteixin les accions i les preparin.

Per a enfrontar la repressió que manté el règim del 78 i totes les seves institucions, convertim les universitats, els instituts, les FP i tots els centres de treball en espais d’organització contra la repressió.

Llibertat presos i preses polítiques!

Llibertat detingudes i detinguts 23S!

N’hi ha prou de criminalització i persecució al jovent que s’organitza!


Facebook Twitter

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics