×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Què diuen les joves d’institut que organitzen la vaga en solidaritat amb Palestina?

Dijous que ve 16 de novembre hi ha convocada una vaga estudiantil en solidaritat amb el poble palestí, en la qual els i les estudiants hem de buidar les aules per a omplir els carrers i cridar ben alt: No al genocidi comès per l'Estat d'Israel! UE i "govern progressista" còmplices! Visca la lluita del poble palestí!

Bie Rodríguez

dijous 9 de novembre de 2023
Facebook Twitter

Ja van més de 10 mil morts a Gaza, dels quals el 40% d’ells són nens i nenes. Els instituts i hospitals estan sent derruïts i les classes han estat suspeses.

La població palestina porta enfrontant-se a una massacre sistemàtica per part de l’Estat d’Israel des de fa gairebé mig segle, avalada pels estats imperialistes de la UE i els EUA. A això s’inclou el govern espanyol, suposadament progressista, el qual té acords econòmics i polítics amb Israel.

Enfront d’això, en l’últim mes s’han dut a terme accions en solidaritat amb el poble palestí per tot el món, com les nombroses manifestacions que hem vist en les principals ciutats del país o la dels estibadors de Barcelona, que han votat a mà alçada en una assemblea el bloqueig dels vaixells que continguin material bèl·lic per a Israel, igual que els estibadors de Mayne i Tacoma als EUA i grans mobilitzacions en països com França o els Estats Units, malgrat les prohibicions i la repressió dels governs. Aquest tipus d’accions són per les que la joventut antiimperialista hem de continuar lluitant, per exigir que els nostres governs tallin llaços amb Israel i continuem conjuntament lluitant per un gran moviment internacional en solidaritat amb Palestina.

Els nostres companys d’instituts ho tenen clar, i per això estan organitzant la vaga del 16, convocada en algunes ciutats pel Sindicat d’Estudiants i organitzacions com Contracorrent i Pa i Roses. Hem pogut parlar amb diferents estudiants per preguntar perquè per a ells és tan important organitzar aquesta vaga:


• Memo, estudiant de 2n de Batxillerat en un institut de Madrid:

“Jo crec en la importància del moviment estudiantil. En les grans revolucions del món els estudiants sempre han estat una part molt important, per això mateix aquesta vaga hem de prendre-la amb tot. El poble palestí està sent massacrat per Israel i les grans potències que ho secunden. És per això que els estudiants hem d’exercir tota la pressió possible al nostre govern imperialista perquè talli relacions amb Israel i actuï finalment per al bé del poble palestí”.


• Carmen, estudiant de 3r de l’ESO:

“A ser la delegada de la meva classe, els meus companys m’han demanat que parli amb la direcció d’estudis per a poder anar a la vaga del 16, malgrat que s’estaven dient tot tipus de coses perquè els estudiants no féssim la vaga. Sense dubtar-ho dues vegades vaig acceptar i em vaig posar a la feina, i ara la meva classe sencera anirà a la vaga. Gràcies a això cada vegada tinc més clar qui vull ser, una militant que al costat dels meus companys ens informem, organitzem i fins i tot buidem les aules quan la realitat ens ho imposi. Això ho fem pel poble palestí i per l’organització dels estudiants des de baix, i per això continuaré militant la vaga al costat dels meus companys de Contracorrent i animo a tots els delegats de classe i estudiants en general a que feu el mateix”.


• Alex, estudiant de 1r de Batxillerat en un institut de Barcelona:

“Crec fortament en el poder que tenim com a estudiants i que és un deure organitzar-nos totes en els nostres centres d’estudi per exigir que el nostre govern imperialista, còmplice de l’estat genocida d’Israel, talli tota relació amb aquest. Hem d’organitzar la nostra ràbia per lluitar contra el silenci que mantenen els països imperialistes i la Unió Europea, no podem quedar-nos de braços plegats. Lluitarem sense descans fins que Palestina sigui lliure de l’opressió de la qual porta anys sotmesa per culpa d’Israel. Els estudiants estem amb el poble palestí i per això hem d’organitzar-nos i anar amb tot a la vaga en solidaritat amb Palestina!”


• Zíem, estudiant de 1r de Batxillerat en un institut de Saragossa:

“A Palestina està havent-hi un genocidi. No es tracta d’un assassinat de forma aïllada. No és un fet puntual ocorregut una vegada, com si parléssim d’un accident. L’Estat d’Israel està matant de manera sistemàtica als palestins amb impunitat. Actuar ja no és un hobbie “per si tinc temps”, es tracta d’un deure moral. No cal ajudar perquè “el que està passant podria afectar-nos a nosaltres”, com diuen alguns. Cal ajudar perquè l’altra opció és ser còmplice dels crims comesos per Israel.

Totes les mans són benvingudes, i davant la vaga d’aquest 16 de novembre tenim l’oportunitat d’armar un gran bloc estudiantil, per dir i demostrar que no ens conformem, que no permetrem que l’Estat espanyol continuï mantenint llaços amb Israel. Que no ens mantindrem neutrals perquè això hauria estat triar el costat de l’opressor”.


• Paloma, estudiant de 4t de l’ESO en un institut de Madrid:

“Per a mi és important que tots anem a la vaga per poder defensar a totes les persones que estan sent assassinades i atacades, donar-los visibilitat a ells i al seu poble, i mostrar al govern espanyol que volem que substitueixi la venda d’armes d’Espanya a Israel per ajuda humanitària”.


• Candela, estudiant de 2n de Batxillerat:

“Jo faig vaga i promoc a tots els que puguin a unir-se a ella en solidaritat amb Palestina i en contra del genocidi que està cometent l’estat sionista d’Israel, el qual és secundat per l’estat espanyol i l’Europa imperialista. Buidem les aules demostrant el nostre desacord i ràbia infundada pel que està succeint a Palestina".


• Alba, estudiant de 2n de Batxillerat en un institut de Barcelona:

“Des del meu punt de vista, els instituts ens hem d’organitzar per buidar les aules i mostrar el nostre suport al poble palestí. És cosa de totes. Ens hem d’organitzar per lluitar contra aquest govern suposadament "progressista", el mateix que finança militarment a Israel, i que és absolutament còmplice del genocidi que duu a terme Israel des de fa més de 75 anys.

Les estudiants tenim influència per canviar les coses si ens organitzem en els centres, creem comitès d’estudiants i lluitem per exigir que es pari aquesta massacre.

Nosaltres volem tallar d’arrel la complicitat de l’Estat espanyol amb l’israelià, és per això que el dia 16 de novembre hem de sortir totes al carrer amb totes les nostres forces per lluitar per una Palestina lliure. Hem de dur a terme una lluita col·lectiva sense esperar promeses i paraules buides de part del govern i que la lluita sigui del poble i pel poble palestí”.


Això és un petit exemple del que pensen els joves que estan organitzant la vaga. Necessitem construir un gran moviment estudiantil combatiu i autoorganitzat que reprengui la seva tradició històrica com un moviment que va ser la punta de llança de tantes lluites en tants llocs, i que mobilitzi a milers i milers d’estudiants en solidaritat amb el poble palestí, alhora que s’enfronti a l’imperialisme d’aquest govern i de la UE, així com a la repressió d’aquest sistema capitalista que l’única cosa que cerca és tenir estudiants passius davant la realitat política, que avui més que mai necessita aquesta perspectiva.

Enfront d’això nosaltres responem amb més lluita i organització, i per això continuarem militant la vaga del 16 i totes les que vinguin darrere d’ella.

Posem en peus en cada institut i centre d’estudi la vaga estudiantil en solidaritat amb Palestina! Per un gran moviment antiimperialista internacional! Que visca la lluita del poble palestí!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna