×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Quatre morts en un incendi a Barcelona, dos d’ells menors

Un dels morts és un nadó i hi ha quatre ferits que han hagut de ser traslladats a l'hospital. El foc s'ha iniciat en un local ocupat de la plaça Tetuan que estava sent usat com a habitatge.

EsquerraDiari.cat

dimarts 30 de novembre de 2021
Facebook Twitter

Quatre persones han mort aquest dimarts en un incendi en un local de la plaça Tetuan de Barcelona. Dos dels morts eren menors d’edat: un nadó i un nen d’uns tres anys, segons han informat fonts municipals. El foc s’ha declarat sobre les 5.50 de la matinada en una antiga sucursal bancària que servia d’habitatge per a diverses famílies. Altres quatre persones han resultat ferides lleus per intoxicació per fum. S’havien refugiat en un pati interior situat en el soterrani, però han pogut ser rescatades amb vida pels bombers.

Fins al lloc s’han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de Barcelona, diverses ambulàncies i efectius dels Mossos. Els serveis d’emergències han acudit a l’edifici després de rebre la trucada d’una persona que alertava de fum i flames.

Els morts han quedar atrapats en la planta baixa. Quan han arribat els bombers l’incendi estava molt avançat i les flames era molt virulentes encoratjades pel material combustible que trobava al seu pas.

"Quan hem arribat l’incendi ja estava molt desenvolupat; hem sectoritzat i hem trobat a quatre persones sense identificar inconscients a l’interior. Amb el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) hem iniciat les maniobres de reanimació, però desgraciadament han mort", ha explicat el cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, Ángel López.

Segons han confirmat fonts municipals, el local incendiat havia estat ocupat i allí vivien els quatre morts i els quatre ferits, que han estat traslladats als hospitals de Sant Pau i El Mar.

La família, d’origen de Pakistán i Romania, portava una dècada vivint a Catalunya i havien viscut en diversos assentaments a Besòs Mar i Badalona. Portaven un any vivint en el local incendiat.

Fonts de l’Ajuntament han dit que eren coneixedors de les circumstàncies en la qual vivia la família perquè els serveis socials s’havien interessat per una situació de vulnerabilitat que implicava "menors", ha explicat l’alcaldessa Ada Colau. No obstant això, la família no va rebre l’ajuda que era necessària: un habitatge digne.

El drama social de la falta d’habitatge, producte de la falta de treball, l’especulació immobiliària i la desídia governamental, s’ha cobrat la vida de quatre persones.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria