×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Puigdemont en llibertat després de l’atac de la judicatura

El tribunal italià de Sàsser deixa en llibertat al expresident català. La seva detenció aquest dijous sembla estar plena d'irregularitats. Un cop més de la Judicatura contra el qual s'han convocat desenes de concentracions en tota Catalunya.

EsquerraDiari.cat

divendres 24 de setembre de 2021
Facebook Twitter

El Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, a Sardenya, ha decidit deixar en llibertat al expresident català Carles Puigdemont. El 4 d’octubre tindrà la vista oral enfront la mateixa cort italiana.

Una detenció plena d’irregularitats

Et pot interessar: Itàlia deté a Puigdemont, per ordre de Llarena i amb l’aval de Sánchez

La seva detenció es va produir a última hora d’aquest dijous en Alger, en virtut d’una ordre del Tribunal Suprem. El jutge Llarena hauria fet arribar aquesta euro ordre al tribunal italià, tot i que la mateixa havia quedat suposadament suspesa tal com va reconèixer en un acte el Tribunal de Justícia de la UE el passat 30 de juliol.

En aquella ocasió, fins a la mateixa Advocacia de l’Estat, dirigida des del ministeri de Justícia del govern de PSOE i Unides Podemos, havia informat a l’alt tribunal europeu que no pesava sobre Puigdemont i la resta d’exiliats catalans cap ordre europea de detenció activa.

Aquestes irregularitats han estat denunciades pel seu advocat, Gonzalo Boye, i nombrosos experts en dret de diferent ideologia. Llarena sembla que ha actuat en un exercici de mala fe judicial, com a ariet de l’ofensiva de la judicatura contra l’independentisme català.

L’enèsim cop de la Judicatura

La maniobra té també una mica d’intent de cop del Poder Judicial contra les negociacions entre el govern central i la Generalitat. Encara així, el president del govern Pedro Sánchez, ha sortit a primera hora a avalar la detenció, declarant que Puigdemont "ha de sotmetre’s a l’acció de la justícia, exactament igual que qualsevol altre ciutadà”.

Unidas Podemos per la seva part guarda un còmplice silenci, un signe més de la seva integració en el règim i l’assumpció dels grans consensos d’aquest, entre ells la guerra a l’independentisme català.

JxCat i la CUP han sortit a rebutjar la detenció i posar en qüestió la Mesa de Diàleg. ERC es manté ferma a defensar aquesta negociació en via morta. Els seus socis, encara que la critiquen en declaracions, han deixat clar amb els seus fets que volen ser part d’aquestes, com es va veure en l’acord fallit signat per a l’ampliació de l’aeroport de El Prat.

La CUP per la seva part es manté en un rebuig formal però sense qüestionar-se els dos anys de confiança i treva que van donar al govern Aragonès amb el seu acord d’investidura. Un pacte que continuen mantenint operatiu i que es neguen a trencar, tot i que el govern ERC-JxCat ha deixat clar des del primer dia que el seu full de ruta és la tornada a la gestió autonòmica i les polítiques en favor de les grans empreses.

Manifestacions en tota Catalunya contra la detenció

També pots llegir: Els Mossos d’Esquadra no permeten la manifestació per la llibertat de Puigdemont al consolat Italià

A primera hora del matí centenars de persones s’han concentrat en les proximitats del Consolat d’Itàlia, malgrat la prohibició dels Mossos d’Esquadra.

Per a aquesta tarda s’han convocat mobilitzacions en les principals places de tots els municipis catalans per a les 20h. En la capital, Barcelona, l’esquerra independentista i altres grups anticapitalistes fan una crida a marxar en un bloc per l’amnistia total a les 19h des de plaça Urquinaona.

El diumenge a les 12h l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una manifestació central des de la plaça Catalunya de Barcelona que es preveu sigui multitudinària.

També pots llegir: Itàlia deté a Puigdemont, per ordre de Llarena i amb l’aval de Sánchez


Facebook Twitter
Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid