Primera assemblea de la Xarxa de joves i precaries a Madrid amb treballadores del Gregorio Marañón

Aquest dijous ha tingut lloc la primera assemblea de la Xarxa de joves treballadors precaris a Madrid. L'assemblea va ser convocada a l'Hospital Gregorio Marañón al costat de les treballadores del servei de neteja i zeladors que estan en lluita contra la privatització d'aquests serveis i per millors condicions laborals.

dissabte 25 de juliol de 2020| edició del dia

La primera assemblea virtual de joves i treballadors precaris a Madrid va tenir lloc el passat 26 de juny i va comptar amb una important participació de trabajadorxs de diferents llocs i sectors com a hostaleria, comerç, serveis, telemarketing, del Sindicat de Venedors Ambulants de Barcelona, sanitat pública… Aquesta primera assemblea responia a l’anomenat que feien lxs trabajadorxs de les seccions sindicals de CGT Telepizza de Saragossa, Barcelona i Bizkaia a posar en peus una xarxa de joves i trabajadorxs precarixs en tot l’estat.

Després d’aquesta primera assemblea virtual de precarixs es van constituir grups de treball en diferents ciutats que tenen com a objectiu donar suport als diferents conflictes i contruir una xarxa estatal per a organitzar àmpliament a trabajadorxs i joves precarixs de tots els sectors, i d’aquesta manera tractar de lligar tots els conflictes en curs i abraçar-los amb una xarxa de solidaritat.

Amb aquest esperit La Xarxa va convocar la seva primera assemblea a Madrid a l’Hospital Gregorio Marañón, un dels epicentres de la lluita en defensa de la sanitat pública a Madrid, on les treballadores de la neteja van convocar diverses jornades de vaga en els mesos de juny i juliol i que actualment segueixen en conflicte amb una calendari de mobilitzacions per a les pròximes setmanes.

En aquest mateix hospital els zeladors i zeladores també han convocat concentracions per una millora de les seves condicions laborals i altres sectors com els metges MIR també estan en conflicte.

Les treballadores van comptar tota la seva experiència en aquests últims mesos, la situació límit que va viure la sanitat els treballadors i les treballadores dels hospitals durant el moment més àlgid de la crisi sanitària causada per la COVID-19 i com ara la administració ’els paga’ la seva feina en primera línia privatitzant aquest servei.

A pesar que actualment hi ha una paralització temporal de la licitació (privatització) del servei de neteja d’aquest hospital, les treballadores van acordar tot un pla de lluita per a aquests mesos que van presentar en l’assemblea i la Xarxa va resoldre sumar-se amb tot el seu suport.

En els últims mesos aquestes treballadores han estat en la primera línia contra la pandèmia, posant el seu cos per a lluitar contra el virus i ara es posicionen en la primera de la defensa de la sanitat pública i els drets laborals.

Davant els atacs a la sanitat pública, són diverses les plataformes i sectors que estan en lluita. Les treballadores d’aquest Hospital, lxs zeladorxs, els MIR, Sanitaris Necessaris... No obstant això, el punt feble d’aquestes lluites és la seva fragmentació i falta de coordinació per a la defensa conjunta dels drets laborals i una sanitat pública i de qualitat.

És necessari barallar per unificar a tots sectors i lluitar per desenvolupar un gran moviment per una sanitat pública de qualitat per a tots i totes. Alguna cosa que els que integrem la Red de Jóvenes y Trabajadorxs Precarixs tractem de superar.

Pròximes concentracions:

Dilluns 27 de juliol 14.30h - Hospital Gregorio Marañon Porta d’Urgències.
Dilluns 10 d’agost 14.30h - Hospital Gregorio Marañon Porta d’Urgències.
Dilluns 24 d’agost 14.30h - Hospital Gregorio Marañon Porta d’Urgències.

Red de Jóvenes y Trebajadorxs Precarixs:

Som precàries i aturades de diferents sectors organitzades des de baix per a barallar pels nostres drets. Escriu-nos: [email protected] o segueix-nos en les nostres xarxes socials: instagram, facebook i twitter en @redprecarixs!!
temes relacionats

Treballadors sanitat   /    Sanitat pública   /    Precarietat laboral   /    Joventut precària   /    En Català   /    Precaritzats

Comentaris

Comentar