×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Policia de Nova York colpeja a una manifestant i la puja a un vehicle sense identificació

Una jove activista trans que participava de les protestes a dos mesos de l'assassinat de George Floyd va ser colpejada per la Policia de Nova York i després pujada a un vehicle sense cap mena d'identificació. Es tracta d'un salt en l'escalada repressiva de la Policia contra les manifestacions de Black Lives Matter.

divendres 31 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Durant la tarda del dimarts la Policia de Nova York va dur una detenció amb mètodes similars als que ja es van emprar a la ciutat de Portland, detenint manifestants i pujant-los a actuacions sense identificar. En aquest cas una camioneta de la qual van baixar policies de civil que van colpejar i després van segrestar una jove trans de 18 anys, sense que els seus companys sabessin qui se l’emportava ni on. Un mètode que significa un salt en les tàctiques repressives de la Policia, sota el paraigua de la legalitat que li dóna la política de "llei i ordre" impulsada per Trump i que implica l’enviament d’agents federals a diferents ciutats per a combatre les manifestacions que van començar fa dos mesos després de l’assassinat racista de George Floyd.

A dos mesos del seu assassinat, una àmplia coalició activistes i organitzacions d’esquerra va organitzar 24 hores de protestes contra la violenta incursió de la policia de Nova York en el campament per l’abolició de la Policia que es trobava davant de l’ajuntament de la ciutat.

La marxa a Nova York cap a Madison Square Park es realitzava amb normalitat fins que la Policia va irrompre violentament.

Filmat en vídeo per diversos testimonis, es pot veure com una manifestant trans va ser agafada violentament i empesa dins d’una camioneta sense identificació. Mentre els manifestants cridaven perquè acabés la brutalitat policial, oficials amb bicicleta van venir a ajudar als policies de civil que estaven portant el segrest. Van usar les seves bicicletes per a impedir que els manifestants ajudessin a la seva companya.

Un policia, particularment agressiu, amb la seva mà sobre l’arma li cridava als manifestants que es retirin, quan van voler ajudar a l’activista detinguda. Cap dels policies a més tenia mascaretes adequades durant aquest atac malgrat el contacte directe amb les persones. En total, dotze manifestants van ser arrestats durant la repressió.

L’acció de la Policia de Nova York és molt similar a la de Portland, la ciutat militaritzada per Trump amb agents federals per a intentar acabar amb les protestes. Malgrat els mètodes brutals i segrestos en vehicles sense identificació a Portland no sols no van acabar amb les manifestacions sinó que aquestes es van multiplicar i cada nit es repeteixen els enfrontaments cada vegada més massius.

No obstant això, més enllà de les similituds, l’atac de Nova York no va ser perpetrat per agents federals, com a Portland, sinó per la Policia de la ciutat. Un Twitter de NYPD News ha acusat l’activista sota custòdia de "danyar una cambra de policia durant 5 incidents criminals separats en City Hall Park i els seus voltants. Els agents que la varen arrestar van ser atacats amb pedres i ampolles ”. No obstant això, en el vídeo no existeix cap prova d’aquestes afirmacions.

És clar que la policia de Nova York està optant per augmentar i radicalitzar les tàctiques contra els manifestants, i tota operació d’aquest tipus és recolzada per les autoritats del partit demòcrata que governen tant la ciutat com l’Estat.

Els demòcrates que també governen l’Estat de Óregon, on es troba la ciutat de Portland, feien campanya contra la política de "llei i orde" de Trump, com si ells no reprimissin en els estats que dirigeixen. No obstant això, tant en els primers moments de les mobilitzacions, com en el recent atac al campament a Nova York i la detenció de l’activista aquest dimarts, mostren que no tenen objeccions a reprimir i actuar de la mateixa manera que els agents federals enviats per Trump.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah