×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Peticions de 6 anys de presó i 11.000€ per a sis detinguts en una protesta antifeixista a Saragossa

6 anys de presó per a cadascun per a quatre dels acusats i 11.000€ de multa per als altres dos, menors d'edat. Aquesta és la sentència que intenta imposar l'Audiència Provincial de Saragossa sobre la base d'indicis i proves poc sòlides als 6 detinguts en una manifestació antifeixista en 2019.

EsquerraDiari.cat

dilluns 25 de gener de 2021
Facebook Twitter

“El que no poden fer és, en una manifestació en la qual van participar més de 200 persones, agafar als primers quatre joves que van trobar en un bar pròxim i atribuir-los l’autoria d’uns disturbis pels quals els demanen semblants penes”

Aquestes declaracions de les advocades dels acusats Miriam Pascual i Silvia Benedicto il·lustren el procés judicial plagat d’irregularitats que està tenint lloc en l’Audiència Provincial de Saragossa a manera de càstig exemplar al moviment antifeixista.

Els sis acusats van ser detinguts després d’una manifestació en protesta a l’acte de Vox a Saragossa el 17 de gener de 2019, la qual va rebre càrregues policials que van deixar ferits en la zona de la universitat. Les condemnes que se’ls demanen són de 6 anys de presó per a quatre dels acusats i 11.000€ de multa per als altres dos, menors d’edat.

El judici destaca per la falta de proves sòlides, secundant-se en testimoniatges de policies i en un enregistrament com a “prova” en la qual no es distingeix la participació de cap acusat. La pròpia sentència reconeix que “la identificació de la identitat de les siluetes que apareixen en els enregistraments va resultar impossible per a la Sala a causa de la seva deficient qualitat i a la falta de llum, donada l’hora que es van produir els fets». No obstant això, la sentència sembla seguir endavant.

En rebuig a aquest nou cas repressiu la Coordinadora Antifeixista de Saragossa ha convocat una concentració per al dijous 28 de gener a les 19h en la Plaça San Miguel, demanant l’absolució dels detinguts i continuarà organitzant una campanya per a fer front a aquest atac a l’antifeixisme.

Judicis com aquest reforcen el paper de la judicatura com a institució reaccionària, arbitrària i antidemocràtica en la qual es barregen grans famílies, sagues de jutges i fiscals que enfonsen les seves arrels al més profund i fosc del segle XX, llaços amb els grans poders econòmics, l’aparell policial, les clavegueres.

Aquest cas transcendeix a les persones afectades i transmet un missatge de càstig exemplar a l’antifeixisme. Si malgrat la falta de proves sòlides, la sustentació de la condemna en indicis i la falta de claredat dels testimoniatges policials és possible proposar una condemna de 6 anys de presó i milers d’euros de multa, és possible que l’Estat i els seus aparells repressius facin el que desitgin mentre s’alegren en la seva impunitat.

Per exemple, al mateix temps que s’apliquen condemnes d’anys de presó sense proves clares en relació a una protesta antifeixista, una política corrupta impune com Cifuentes pot portar com a assessor en la defensa a Emilio Hellín, assassí ultradretà durant la Transició que es va escapolir de la presó i treballaria fins a 2013 per a la Policia Nacional.

Mentre jutges i fiscals miren per a un altre costat per a polítics corruptes, sicaris, empresaris o banquers, apliquen tota la seva duresa i parcialitat contra activistes i joves que facin front a l’extrema dreta i el sistema que defensa. Així és la justícia heretada directament del franquisme. Una justícia de classe al servei dels rics i poderosos. És necessari expressar obertament el nostre suport i solidaritat als encausats i exigir la seva llibertat sense càrrecs.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?