Política Estado Español

BARCELONA

"Per uns barris lliures de feixisme" manifestació antifeixista a Barcelona

Aquest diumenge s'ha celebrat una jornada antifeixista a Nou Barris convocada per la UCFR del Barcelonès Nord. "Per uns barris lliures de feixisme" es el lema que ha mogut a centenars de veïns i organitzacions del barri.

diumenge 10 de desembre de 2017| edició del dia

Foto: Antonio Litov/ID

Un diumenge molt especial és el que s’ha viscut al barri de la Guineueta (al districte barceloní de Nou Barris). La plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR) ha organitzat un esmorzar gratuït i una cercavila amb motiu de denunciar i repudiar diverses agressions de grups feixistes i d’ultradreta patides al barri i en general a tota la ciutat.

A més a més de la UCFR del Barcelonès Nord han participat i donat suport a l’acció antifeixista diferents col·lectius i organitzacions polítiques que van des de el CDR de Nou Barris, CUP Capgirem 9barris, l’esplai guineueta, l’ateneu popular nou barris, la xarxa nou barris acull o l’agrupació de dones Pan y Rosas y la CRT (Corrent Revolucionària de Treballadors i Treballadores), entre altres.

El començament de la jornada ha estat amenaçada per la presència d’una trentena de membres del grup ultradretà Democracia Nacional. Tot i així, més de dues-centes persones del barri i els voltants hem parat les taules per fer l’esmorzar gratuït amb croissants i xocolata i plantar cara. De mica en mica, han anant baixant veïns i veïnes dels pisos propers.

Tot seguit, s’ha fet una cercavila pels carrers del barri amb el grup Tocanassos amenitzant tot el recorregut. “Els carrers seran sempre nostres”, “Nou barris serà la tomba del feixisme”, “Nou Barris és antifeixista” o “cap persona és il·legal” han sigut alguns dels càntics que amb més força han ressonat per denunciar la presència d’aquests grups a la ciutat.

Finalment, hem arribat a la Plaça “Madres de Plaza de Mayo” on abans de finalitzar la jornada, una representant de la UCFR del Barcelonès Nord ha llegit el comunicat per uns barris lliures de feixisme.

Cal destacar que la UCFR del Barcelonès Nord és de recent creació i va ser impulsada després que diferents grups d’ultradreta es manifestessin contra l’obertura d’un centre de culte islàmic al carrer Japó, difonent un discurs xenòfob, basat en l’odi. Una acció racista que va ser molt sentida per amplis sectors del barri.
temes relacionats

Llibertats democràtiques   /    Antifeixisme   /    Feixisme   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Barcelona   /    Catalunya

Comentaris

Comentar