×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Per unanimitat el tribunal manté la condemna arbitrària contra Lula da Silva

Els tres jutges van votar per mantenir la condemna contra l'expresident. Lula podria quedar inhabilitat per ser candidat en les properes eleccions presidencials.

dijous 25 de gener de 2018
Facebook Twitter

Els tres magistrats que integren la vuitena sala del Tribunal Regional Federal de la 4ª Regió (TRF4), amb seu a Porto Alegre, van ratificar aquest dimecres la condemna per corrupció passiva i rentat de diners contra l’expresident Luiz Inácio Lula da Silva.

Per unanimitat els jutges van votar per mantenir la condemna contra Lula per rebre suborns i per rentat de diners, a més van donar suport a la petició dels fiscals d’elevar la sentència a presó per al polític, que es troba en llibertat perquè segueixen havent-hi alternatives d’apel·lació.

Et pot interessar: Contra la condemna arbitrària de Lula, pel dret del poble a decidir a qui votar

El tribunal ha mantingut la condemna ometent la falta de proves com ho va reconèixer el jutge Net en dir "No importa que el triplex no fora d’ell". Així el poder judicial decideix sobre el dret del poble a triar a qui votar, prova de la degradació d’aquesta democràcia dels rics, i dóna un segon pas en la construcció d’una veritable dictadura de la toga, en la qual jutges i fiscals que no van ser votats per ningú tiren a presidents i defineixen els rumbs de les eleccions.

La decisió del tribunal pretén impedir el dret del vot per intentar, preventivament, el mateix que van fer amb el cop institucional: continuar aplicant atacs més durs que el PT ja aplicava o va prometre fer ara. Això és el que està prometent el president colpista Michel Témer en el Fòrum de Davos, assegurant que es va a aprovar la reforma previsional, aprofitant-se del nou impuls en la bonapartizacióndel règim.

El processament de Lula va ser arbitrari i els seus fonaments jurídics són incomparablement més febles que els que pesen sobre pràcticament tots els candidats que van donar suport al cop institucional contra Dilma Rousseff.

Defensem el dret de Lula a ser candidat a president més enllà que no li donem suport políticament i que diguem amb claredat que no és una alternativa per derrotar als colpistes i la seva política antiobrera i antipopular.

La resolució del tribunal obre la porta a la inhabilitació de Lula com a candidat en les properes eleccions. L’arbitrarietat d’aquest judici també s’expressa en que si la llei de “fitxa neta” -que impedeix la postulació de candidats que hagin estat destituïts o condemnats per algun òrgan col·legiat- anés aplicada d’aquesta forma a tots els candidats, no en quedaria cap, la qual cosa mostra que serveix com a instrument de l’arbitri del poder judicial.

Si bé ara queda en mans de la Justícia electoral, la seva possible candidatura presidencial, l’exclusió de Lula de les eleccions canviaria radicalment el panorama polític abans d’una campanya en la qual és el favorit, amb el 36 per cent de les preferències, segons Datafolha.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï