×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Per defensar la immersió lingüística tombem el 155 amb la mobilització!

Davant el nou atac del govern de Rajoy contra la immersió lingüística, els i les estudiants de No Passaran i Pa i Roses repudiem i exigim la derogació de l'article 155 així com la defensa de la llengua i cultura catalana.

No Passaran

dimarts 20 de febrer de 2018
Facebook Twitter

Enmig d’aquesta avançada reaccionària el Partit Popular, amb el suport de Ciutadans busca reforçar l’onada repressiva contra el poble català. L’escola catalana està en el punt de mira d’aquest nou atac contra la immersió lingüística, que porta aprovada a Catalunya des de 1983 a través de la Llei de Normalització Lingüística. Gràcies a la lluita que van donar famílies, en la seva majoria castellanoparlants, associacions de veïns i altres entitats.

N’hi ha prou amb recordar que la primera escola a incloure al seu programa la immersió lingüística va ser l’escola Rosselló Pòrcel de Santa Coloma de Gramenet. Amb la immersió lingüística que estableix el català com a llengua pròpia de l’ensenyament s’ha aconseguit acabar amb la segregació per criteris lingüístics i posar fi a la separació dels alumnes en grups segons la seva llengua familiar, a més de garantir el coneixement de les dues llengües oficials (castellà i català) en acabar l’ensenyament obligatori i el català passava a ser la llengua vehicular de l’ensenyament.

Ara, 35 anys després el govern del PP, amb el suport de C’s com a fidel seguidor pretén tornar a instaurar un model d’escoles en castellà i escoles en català, i utilitzar el reaccionari article 155, que es va aprovar gràcies al beneplàcit del PSOE i la Monarquia, per escombrar els drets democràtics que amb anys de lluita es van ser conquerir a Catalunya. Una mesura repressiva que avui cau sobre les esquenes del poble català, però que s’estendrà contra la classe treballadora, les dones i la joventut en el conjunt de l’Estat espanyol.

La joventut catalana hem estat la punta de llança en tota la lluita pel dret a l’autodeterminació del poble català. No dubtem a sortir als carrers, ocupar el rectorat de la Universitat de Barcelona i posar el cos en la defensa dels col·legis electorals on el matí de l’1-O, la Guàrdia Civil, el braç armat del govern de Rajoy, ens va esperar a cop de porra per complir el mandat del Règim del 78 d’impedir-nos exercir el nostre dret al vot.

La dreta espanyola en el seu nou cop a la llengua catalana s’escuda sota l’argument d’un suposat “adoctrinament dels alumnes catalans”. Però en realitat el que s’amaga després d’aquestes acusacions no és una altra cosa que la voluntat de “espanyolitzar als alumnes catalans” com ja ho anunciava el llavors ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert, el 2012.

Els atacs a la immersió lingüística no són solament un atac contra l’independentisme català, sinó que forma part de l’intent d’eradicar qualsevol besllum de pensament crític entre la joventut. Exemple d’aquest adoctrinament que pretén imposar el Govern espanyol, és l’assignatura de Valors Socials i Cívics, on el Govern de M. Rajoy vol incloure lloances a les Forces Armades i cossos de seguretat de l’Estat, la bandera heretada del franquisme com a símbol de pau o la figura del Rei com a "símbol de la unitat i permanència de l’Estat".

Des de No Passaran i Pan y Rosas repudiem aquest atac a la immersió lingüística i exigim la derogació de l’article 155. És necessari que el moviment estudiantil al costat de la resta de la comunitat educativa es posi al capdavant d’aquesta lluita alhora que lluitem per una educació laica, totalment gratuïta, radicalment democràtica, antipatriarcal i antiimperialista al servei de la classe treballadora.

Per a això els grans sindicats d’estudiants com l’ES i el SEPC, així com també les organitzacions sindicals amb major influència entre el personal docent i no docent han de convocar una gran vaga general d’educació i cridar a assemblees a cada centre d’estudi perquè des d’a baix ens organitzem per parar aquest nou afront.

Per això també aquest 8 de Març hem de buidar les facultats, els instituts i tots els centres d’estudi per exigir la fi de la violència masclista en totes les seves expressions i exigir què tipus d’educació volem. Així com també barallar contra l’avanç repressiu que venim sofrint, en particular la joventut, no només de Catalunya sinó de tot l’Estat, a tot aquell que lluita pels seus drets.


Facebook Twitter

No Passaran

Barcelona

Així expulsen les PAU i les notes de tall d'FP a milers de joves de l'educació

Així expulsen les PAU i les notes de tall d’FP a milers de joves de l’educació

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Què ha passat aquest 28M? O per què creix la dreta

Què ha passat aquest 28M? O per què creix la dreta

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Eleccions 28M: La dreta avança a costa del desencantament amb el “progressisme”

Eleccions 28M: La dreta avança a costa del desencantament amb el “progressisme”