×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Organitzem-nos per un moviment LGBTI anticapitalista i combatiu!

Perquè portem Stonewall com a bandera i lluitem per una societat socialista sense explotació ni opressió en la qual viure lliurement la sexualitat i la identitat de gènere. Per un Orgull LGTBI anticapitalista i combatiu! Suma't a organitzar Pan y Rosas i Contracorrent!

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

dimarts 28 de juny de 2022
Facebook Twitter

Des de Contracorrent i Pan y Rosas reivindiquem l’esperit de Stonewall (la revolta de tres dies contra la policia liderada per trans racialitzades que es commemora durant l’Orgull LGBTI), barallant per un Orgull LGBTI que aposti per la unitat de les lluites de les dissidències sexuals, de les dones, les migrants, de la joventut i les treballadores, amb un programa i una organització anticapitalista per a vèncer.

A tot el món els capitalistes estan armant l’extrema dreta davant la crisi que han creat, en la qual els multimilionaris augmenten les seves fortunes mentre centenars de milions s’enfronten a la catàstrofe alimentària, entre guerres imperialistes i precarització de masses.

Si ja en 72 països és il·legal ser una persona LGBTIQA+, amb aquest avanç de la dreta augmenta la persecució, violència i opressió per dins i fora de la llei. Vam ser part impulsora de les manifestacions contra l’assassinat homòfob de Samuel i altres agressions LGBTIfòbiques, però també contra la repressió del govern que aquell dia va enviar a la policia a colpejar o que va impedir marxar el 8 de març.

Els estats capitalistes alimenten aquestes monstres reaccionàries, jugant amb les lleis que hem conquistat com una moneda de canvi. Perquè aquest govern de PSOE-UP aplica tots els mandats dels capitalistes, tracten de contenir o desviar les lluites socials i així li obren camí a la dreta LGBTIfòbica i perquè en el capitalisme els drets queden convertits en productes de luxe per a la majoria de la població LGBTI treballadora, discriminada i precaritzada, també per les empreses que al juny es pinten arcs de Sant Martí i ens exploten, assetgen i acomiaden tot l’any.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)

També recordem que aquest govern és el que manté els pactes que li donen milions d’euros i milers d’aules a la LGBTIfòbica Església. Tot dret que s’arrenca als capitalistes és el resultat d’una lluita, per això defensem els avanços de la Llei Trans conquistats a través de la lluita i denunciem les retallades que ha sofert deixant fora a migrants, menors i no binaries. Però fins i tot la igualtat davant la llei no és la igualtat davant la vida. Encara que defensem les conquestes legals, no podem desmobilitzar-nos i esperar que els estats capitalistes amb governs que es diuen progressistes com aquest ens defensin.

Precisament, la Llei Trans és el millor exemple que el camí per fer efectius els nostres drets continua sent la lluita, no la via d’Irene Montero i Unidas Podemos que acaba plegant-se davant l’ala trànsfoba del PSOE i fent-li el joc a la dreta.

És el mateix govern que desplaça de Madrid l’Orgull perquè aquests dies acull la cimera de l’imperialisme assassí de l’OTAN, agenda que assumeix també la guerra d’Ucraïna mentre militaritza les fronteres. El mateix que manté les lleis d’estrangeria, els CIE o l’Europa Fortalesa. El mateix que no li ha tocat ni un cèntim als capitalistes durant la pandèmia i ens està fent pagar el cost d’aquesta crisi. No podem confiar en qui diu que reformarà el capitalisme i li fa el joc a la dreta.

A l’extrema dreta i les agressions LGBTIfòbiques no les pararem confiant en el govern, la policia, la seva justícia o els capitalistes, sinó al costat de la classe treballadora aixecant la solidaritat i l’autodefensa organitzant-nos en cada centre d’estudi i de treball, en cada barri.

La repressió judicial i policial de l’Estat capitalista no és cap garantia, tot el contrari. A Stonewall es va combatre a la policia, no se la va aplaudir ni es van signar acords! És la mateixa policia que colpeja i deté en els desnonaments, les manifestacions o les fronteres.

Tota mesura que enforteixi a l’estat i el seu poder repressiu contra les llibertats democràtiques, encara que pugui causar-lis molèsties temporals als fatxes, serà utilitzada contra la classe treballadora, els moviments socials i les seves organitzacions.

És que no sobren els motius per desconfiar de la justícia que va venir a carregar contra la manifestació que protestava per l’assassinat homòfob de Samuel? No estava la policia detenint a vaguistes a Cadis o perseguint migrants sota perfils racistes? Aquestes són les nostres eines? Aquesta és la manera de frenar a la LGBTIfòbia que defensen aquests col·lectius que col·laboren amb la policia? Per això és important denunciar les postures dels sectors del moviment LGBTI que tractin d’instrumentalitzar la lluita de la dissidència sexual cap a la confiança en els governs i institucions capitalistes, arribant a blanquejar a la policia o la justícia.

En qui sí que confiem és en la força de la classe treballadora, els moviments de dones i antiracistes de tot el planeta. Perquè som la classe treballadora més sexodiversa, feminitzada i racializada de la història. Les persones LGBTIQA+ hem estat en primera fila de les lluites a Myanmar, Colòmbia, Xile i també en el cor de la Generació U als Estats Units, enfrontant les opressions amb els mètodes de la lluita de classes.

Per comissions independents de dones i LGTBI en els centres d’estudi i treball per enfrontar les agressions, la precarietat i l’exclusió

Per la lliure autodeterminació de gènere sense avaluacions estigmatizants ni requisits d’hormonació previs, en una sanitat pública amb processos de transició i detransició gratuïts. Per una Llei Trans real.

Per una educació pública i sota control obrer en tots els seus nivells, posant fi a tots els acords de l’Estat amb la LGBTIfòbica i masclista Església, educació sexual integral no heteronormativa i pas a la xarxa pública de les escoles concertades i privades.

Per la regularització ja, obertura de les fronteres i punt final a les forces repressives en aquests punts fronterers, la derogació de les lleis d’estrangeria i el tancament dels CIE, amb papers i accés complet a la sanitat pública per a totes.

Per un gran moviment antiguerra que s’oposi a la invasió reaccionària de Putin al mateix temps que lluita enfront de l’OTAN i el rearmament imperialista. Lluitem per una sortida revolucionària de la guerra a Ucraïna.

Ens juguem a construir una esquerra anticapitalista independent d’aquest govern i dels qui es resignen a que no hi ha un altre futur possible que el que el capitalisme ens ofereix. Des de Contracorrent i Pan y Rosas t’animem a organitzar-te i lluitar amb nosotres contra aquest sistema patriarcal, racista i capitalista, que destrueix el planeta i ens roba el nostre temps lliure i el nostre futur.

No volem que ens tolerin una mica més mentre ens exploten i utilitzen les opressions racials i patriarcals per dividir-nos. Volem construir una societat organitzada no des de l’explotació capitalista, sinó expropiant als qui tots els dies ens expropien el temps per viure lliurement, des de l’autoorganització de la classe obrera i els sectors oprimits, conquistant una societat sense classes socials ni esquemes opressius en les quals viure lliurement la sexualitat i la identitat de gènere.

Lluitem per una societat comunista en la qual no hi hagi explotació, opressió ni cisnorma, en la qual no hi hagi cap Estat que hagi de reconèixer ni regular gèneres i identitats. Perquè ens recolzem en grans experiències històriques del marxisme revolucionari i no en les monstruoses degeneracions com l’estalinisme que en nom del “comunisme” només han reproduït de manera criminal prejudicis nacionalistes, masclistes i LGTBIfòbics de la societat capitalista.

Perquè portem Stonewall i al socialisme com a bandera. Per un Orgull LGTBI anticapitalista, antiracista i antiimperialista! Suma’t a Contracorrent i Pan y Rosas!


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE


Contracorrent

Catalunya

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï