×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nova demostració d’organització “rider” contra la precarietat que imposa Glovo

Aquest divendres ha començat la vaga dels treballadors dels sis supermercats de Glovo a Barcelona. La vaga, impulsada per CCOO de Catalunya, crida als treballadors a parar en front les irregularitats i la precarietat de Glovo.

Ivan Vela

dissabte 28 d’agost de 2021
Facebook Twitter

Foto: EFE/ Alejandro García

Aquest divendres ha començat una vaga de 9 dies que crida a 110 treballadors i treballadores a parar i lluitar contra els abusos de Glovo. La vaga dels riders de Glovo, convocada per CCOO de Catalunya, ha començat aquest 27 d’agost i continuarà aquest dissabte 28, diumenge 29 i els dies 3,4,5,11 y 12 de setembre.

Dins de la precarietat que imposa l’empresa hi ha aspectes concrets que CCOO ha fixat com a objectiu; augmentar el valor de l’hora treballada, que al salari base hi quedi inclós la part proporcional de les vacances o l’augment del 0,75% en el valor de l’hora treballada els caps de setmana.

A més es demana introduïr un plus per transport, una compensació per ús del vehicle propi, garantizar el dret a vacances o l’establiment d’un descans de 5 minuts per hora treballada.

Aquestes reclamacions són una bona mostra de les condicions que Glovo i altres empreses amb plataformes de repartiment digital imposen als seus treballadors i treballadores. Condicions cada cop més precàries que aquest cop han trobat com a resposta la vaga dels riders.

Les condicions de precarietat dels darrers anys per part de Glovo o Uber Eats, han estat consentides pels diferents governs i sindicats majoritaris. De fet, la “Ley Rider”, aprobada pel govern “progressista” desprès de pactar amb la patronal i les cúpules sindicals de CCOO i UGT, es una bona mostra. Com denuncien desde CGT Riders en una entrevista a aquest diari “òbviament, podem apreciar, que la Llei Rider no serveix per frenar la precarietat que ens imposa Glovo. A més, obre les portes, respecte als riders assalariats, a les subcontractes tal i com està fent Uber Eats. Per acabar, no es compromet amb la regularització dels llogats (riders sense papers)”.

L’empresa a començat a donar pasos per intentar desmovilitzar els treballadors i treballadores. Per començar fa ús de les xarxes i grups de whatsapp per, a través del sindicat patronal, informar d’unes falses negociacions amb l’empresa per millorar condicions. Combinat amb això ha modificat el seu sistema de tarifes, eliminant totes aquelles que estaven per sota d’1.0.

Mesures que mostren el résultats de l’organitizació i lluita dels treballadors i treballadores fins i tot en sectors tant precaris com els riders.


Facebook Twitter

Ivan Vela

Barcelona | @Ivan_Borvba

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah