×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Negres nuvolots de tancament sobre la planta de Nissan a Barcelona

Uns 500 treballadors de Nissan, entre plantilla i subcontractats, s'han concentrat aquest dimarts 4 de febrer enfront del consolat del Japó a Barcelona per a exigir un pla de futur industrial per a les plantes de la signatura nipona en tota Espanya.

Joe Molina

dijous 6 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Foto: Twitter

Les vendes de Nissan s’han reduït notablement en mercats molt importants com la Xina i Europa segons dades de l’Associació Europea de Fabricants d’Automòbils (ACEA), la qual cosa l’ha portat a una reculada en les matriculacions de vehicles pròxim al 20%.

Les ombres de tancament planegen ara sobre la planta de Zona Franca, i segons informacions que avançava el Financial Times, la situació del “brexit” podria ser el detonant i per a això Nissan té ja un pla de contingència que passaria pel tancament d’aquesta planta.

Des de la direcció de l’empresa a Barcelona van desmentir l’existència d’aquest pla, encara que van reconèixer que la planta no seria viable, com la resta de les fàbriques europees, en cas d’endurir-se els costos comercials.

"Inquietud", "indignació" i "cansament" han estat els vocables amb els quals els treballadors resumien el sentir de la plantilla mentre tallaven el trànsit en la Diagonal en senyal de protesta aquest dimarts 4 de febrer i en la pancarta que encapçalava la concentració es llegia : "No pagarem els vostres errors".

Segons declaracions de Juan Carlos Vicente, president del comitè "per a Catalunya, Nissan és el seu segon motor, no deixarem que la matin a poc a poc”.

Les direccions sindicals se senten enganyades, perquè consideren que durant els últims anys han anat assumint retallades de plantilla i congelacions salarials amb la finalitat de “assegurar el futur de les plantes”. Encara que potser caldria recordar-los que això només és la conseqüència d’haver pactat anteriorment sota el prisma del mal menor i la maleïda pau social.

Quan encara estan abandonant l’empresa els 600 afectats per l’ERE del passat any, el fantasma del tancament se cern ara sobre altres 2500 ocupacions directes, a més de totes les empreses auxiliars i proveïdores.

Pel que sembla els sindicats que representen a la plantilla (CCOO, UGT, USO, CGT), de moment mantenen la unitat, una cosa d’altra banda indispensable per a poder fer front a situacions tan difícils i ja tenen prevista per a aquest dimecres una reunió on establir un calendari de mobilitzacions.

Enfront d’altres processos de negociació, en aquesta ocasió és necessària la unitat i l’organització de tots els treballadors, que puguin decidir de manera directa i democràtica el pla de lluita per a enfrontar les possibles conseqüències d’un intent de tancament de fàbrica.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya