×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Negres nuvolots de tancament sobre la planta de Nissan a Barcelona

Uns 500 treballadors de Nissan, entre plantilla i subcontractats, s'han concentrat aquest dimarts 4 de febrer enfront del consolat del Japó a Barcelona per a exigir un pla de futur industrial per a les plantes de la signatura nipona en tota Espanya.

Joe Molina

dijous 6 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Foto: Twitter

Les vendes de Nissan s’han reduït notablement en mercats molt importants com la Xina i Europa segons dades de l’Associació Europea de Fabricants d’Automòbils (ACEA), la qual cosa l’ha portat a una reculada en les matriculacions de vehicles pròxim al 20%.

Les ombres de tancament planegen ara sobre la planta de Zona Franca, i segons informacions que avançava el Financial Times, la situació del “brexit” podria ser el detonant i per a això Nissan té ja un pla de contingència que passaria pel tancament d’aquesta planta.

Des de la direcció de l’empresa a Barcelona van desmentir l’existència d’aquest pla, encara que van reconèixer que la planta no seria viable, com la resta de les fàbriques europees, en cas d’endurir-se els costos comercials.

"Inquietud", "indignació" i "cansament" han estat els vocables amb els quals els treballadors resumien el sentir de la plantilla mentre tallaven el trànsit en la Diagonal en senyal de protesta aquest dimarts 4 de febrer i en la pancarta que encapçalava la concentració es llegia : "No pagarem els vostres errors".

Segons declaracions de Juan Carlos Vicente, president del comitè "per a Catalunya, Nissan és el seu segon motor, no deixarem que la matin a poc a poc”.

Les direccions sindicals se senten enganyades, perquè consideren que durant els últims anys han anat assumint retallades de plantilla i congelacions salarials amb la finalitat de “assegurar el futur de les plantes”. Encara que potser caldria recordar-los que això només és la conseqüència d’haver pactat anteriorment sota el prisma del mal menor i la maleïda pau social.

Quan encara estan abandonant l’empresa els 600 afectats per l’ERE del passat any, el fantasma del tancament se cern ara sobre altres 2500 ocupacions directes, a més de totes les empreses auxiliars i proveïdores.

Pel que sembla els sindicats que representen a la plantilla (CCOO, UGT, USO, CGT), de moment mantenen la unitat, una cosa d’altra banda indispensable per a poder fer front a situacions tan difícils i ja tenen prevista per a aquest dimecres una reunió on establir un calendari de mobilitzacions.

Enfront d’altres processos de negociació, en aquesta ocasió és necessària la unitat i l’organització de tots els treballadors, que puguin decidir de manera directa i democràtica el pla de lluita per a enfrontar les possibles conseqüències d’un intent de tancament de fàbrica.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques