Món obrer

#VAGANISSAN

Molina, ex vaguista de Panrico: "a Nissan es pot produïr sota control obrer"

Joe Molina, treballador acomiadat després de la vaga històrica de Panrico visita el piquet dels treballadors i treballadores de Nissan per solidaritzar-se amb la vaga començada fa més de dues setmanes.

dimarts 19 de maig de 2020| edició del dia


YouTube

Joe Molina, treballador acomiadat de Panrico i ex vaguista d’una de les lluites laborals més importants des de la Transició, visitava aquest dissabte la planta de Nissan de Montcada i Reixach.

El company del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores fa una crida a que si la empresa vol tancar s’ha de lluitar per la defensa dels llocs de treball i un pla d’ocupació i nacionalització sense idenmintizació de la planta sota control obrer.

Després de solidaritzar-se amb els treballadors i treballadores de Nissan que ja porten més de dues setmanes en vaga, Joe Molina denunciava que el cas de l’automotriu és un clar exemple de les facilitats que està donant el govern del PSOE i Unidas Podemos respecte a la patronal: tancament d’empreses i milers de treballadors a l’atur.

Enfront això, Molina destaca que és necessari lluitar per un pla per a que l’empresa pagui la crisi i no els treballadors. I això passa per l’ocupació dels centres de treball i piquets que garanteixin que no surti ni un cargol de la planta, defensar els llocs de treball i total la maquinària.

En el mateix sentit, es important també lluitar per la nacionalitzatció sota control dels propis treballadors i sense indemnització per part de l’Estat, per a garantitzar la font de treball i reconvertir la planta per produïr béns essencials i equipaments sanitaris que falten, ecnara a dia d’avui, als hospitals.

Mesures com aquestes son les que de veritat faran que la crisi la paguin els rics i no la classe treballadora.
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    Nissan   /    #Coronavirus   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Lluita de classes   /    Vaga   /    Política Estat espanyol   /    Classe treballadora

Comentaris

Comentar