×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Milers de manifestants a Berlín contra la guerra a Ucraïna

Aquest diumenge, milers tornaven a manifestar-se en el centre de la capital alemanya, s'estima unes seixanta mil persones, contra la invasió russa d'Ucraïna. Gran part de la manifestació va ser a favor de les sancions contra Rússia, però sectors que han conformat un bloc classista i antiimperialista han rebutjat la guerra de Putin, però també les sancions a Rússia, l'enviament d'armes i el rearmament militarista dels països de l'OTAN.

Redacció Klasse Gegen Klasse

dimarts 15 de març de 2022
Facebook Twitter

Des de Alexanderplatz (centre de Berlín) fins a Großer Stern (la reconeguda rotonda que conté la "columna de la victòria"), gairebé 100.000 persones s’han manifestar contra la guerra a Ucraïna. Sindicats, esglésies i desenes d’ONGs han sigut els convocants a la manifestació.

Encara que el rebuig a la invasió russa d’Ucraïna va ser universal, va tornar a haver-hi -com en la gran manifestació de fa quinze dies, amb 500.000 persones- moltes veus a favor de les sancions a Rússia (que ja ha començar a patir el poble treballador d’aquest país) i en part també de l’enviament d’armes a Ucraïna, tant des de l’escenari com entre els manifestants. El que lamentablement porta a donar suport al rearmament militarista de l’OTAN i en particular d’Alemanya.

En el seu discurs, el líder de la Federació Alemanya de Sindicats (DGB la seva abreviatura en alemany), Reiner Hoffmann, va aconseguir la gesta de parlar a favor i en contra del desarmament al mateix temps. Encara que en general estava a favor del desarmament internacional, va justificar els actuals plans de rearmament degut al canvi de la situació internacional. No obstant això, va guardar absolut silenci sobre l’enviament d’armes del govern alemany. Hoffmann va secundar explícitament la política de sancions contra Rússia.

D’altra banda, el fet que les sancions, el lliurament d’armes i el rearmament imperialista no poden ser una solució per als pobles va ser afirmat per un centenar de persones que van assistir a la convocatòria intentant que s’expressi un bloc classista i internacionalista sota el lema "Contra el rearmament! No a la guerra! Ni Putin ni l’OTAN". Entre ells es trobaven sindicalistes de ver.di , IG Metall, EVG, així com nombroses organitzacions socialistes com l’Organització Internacionalista Revolucionària Klasse Gegen Klasse (Classe contra Classe), el grup Arbeiter:innenmacht (Poder dels Treballadors), la Linksjugend Solid Berlin (joves d’esquerra), Revolution, la Sozialistische Alternative (Alternativa Socialista), la Rot Feministische Jugend (Joventut Feminista Vermella). L’Associació de Sindicats Militants també es va mobilitzar contra el rearmament i les sancions.

El membre del Sindicat de Treballadors Ferroviaris d’Alemanya (EVG la seva abreviatura en alemany) va subratllar el poder que tenen els treballadors del ferrocarril: "La Deutsche Bahn -principal empresa ferroviària d’Alemanya- també transporta armes, igual que els ferroviaris russos transporten tancs russos". Va exigir el dret a revisar els vagons i a rebutjar el transport d’armament.

Des de Classe contra Classe, Stefan Schneider va defensar una solució independent per als treballadors d’Ucraïna. "Ni Putin ni els països de l’OTAN ofereixen al poble rus una perspectiva independent. Mentre que la guerra d’agressió de Putin afecta principalment als civils i ja ha obligat a fugir a més d’un milió de persones, és el Fons Monetari Internacional (FMI), en canvi, el que porta anys exigint més privatitzacions en el sistema bancari d’Ucraïna a canvi del pagament de préstecs. Al mateix temps, l’OTAN està utilitzant la guerra per a continuar amb l’armament durant el temps que sigui necessari. En primer lloc, el nostre govern federal, que vol destinar 100.000 milions d’euros addicionals a armar la Bundeswehr. En definitiva, per a fer valer els interessos de l’imperialisme alemany encara més militarment en el futur".

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Klasse gegen Klasse (@klassegegenklasse)

Intervenció de @stefanbommer en el bloc de la Xarxa de Sindicats Militants.

Tropes russes fos de #Ucraïna!

Detenir els preparatius de guerra de l’OTAN

No cal armar a la Bundeswehr! Milers de milions per a la cura, l’educació i el clima en lloc de les guerres.

No als lliuraments d’armes ni sancions de la UE i els EUA

Per l’admissió de TOTS els refugiats!

Solidaritat amb les protestes a Rússia contra la #guerra!

Opinem que no cal donar-li ni un centímetre al militarisme alemany: No basta, com fa la DGB, amb ser "crític" amb el rearmament: cal rebutjar-lo amb contundència! No al pressupost especial de 100.000 milions d’euros, no a l’augment de la despesa militar fins a l’objectiu del 2% de l’OTAN. Res bo pot venir per al poble d’Ucraïna i per als pobles del món si l’imperialisme alemany es rearma.

Els 100.000 milions resulten encara més escandalosos si es té en compte la ridícula suma de diners que la nova coalició ha deixat per a l’assistència i els serveis socials. Malgrat dos anys de pandèmia i de la sobrecàrrega de molts treballadors.

Enfront d’això, hem de començar ara a organitzar més manifestacions i a crear comitès a les nostres escoles, universitats i llocs de treball per a construir un poderós moviment antiguerra antiimperialista.


Facebook Twitter
Els Mossos d'Esquadra detenen Clara Ponsatí

Els Mossos d’Esquadra detenen Clara Ponsatí

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”