×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Miguel Fadrique elegit com a secretari general de la CGT en el XIX Congrés General estatal

El passat cap de setmana es va celebrar a Saragossa el XIX Congrés General Ordinari estatal de la CGT, on es va ratificar com a nou Secretari Permanent del sindicat al delegat Miguel Fadrique.

EsquerraDiari.cat

divendres 17 de juny de 2022
Facebook Twitter

Aquest va ser un congrés molt especial en el qual es va debatre i es van adoptar nombroses qüestions i resolucions ja que feia quatre anys que no es realitzava un congrés de semblants característiques a causa de la pandèmia.

Gairebé 600 delegats representant a més de 100.000 afiliats de 180 sindicats estaven cridats a votar en el XIX Congrés Ordinari estatal de la CGT, que va finalitzar amb una ajustada votació que es va resoldre amb un 52% dels vots a favor de Miguel Fadrique, i un 46% ells apostant per la candidatura de Charo Arroyo.

Ha estat el congrés general ordinari més participatiu fins avui, en paraules del propi guanyador de la votació en el seu discurs de comiat, on també va agrair a la candidatura rival la seva participació, cridant al diàleg entre ells, i va recordar que, malgrat les diferències i dificultats, amb aquests processos és la pròpia CGT la que surt guanyant, intentant així excloure l’etiqueta de guanyadors i perdedors de la pròpia votació.

Els assistents van votar directament als candidats que es presentaven per ser líders de les deu secretaries més els tres coordinadors, on es presentaven 13 candidats per cada candidatura. En totes elles es van imposar els candidats de l’equip de Miguel Fadrique, no després d’unes ajustades votacions. No obstant això, tots els candidats són nous en els seus càrrecs: “Tretze persones que mai havien estat al capdavant, de tretze sindicats diferents, de set territoris diferents (…) entenem que la nostra candidatura és més dinàmica i representativa”, deia el nou secretari general.

La seva candidatura destaca per l’aposta per la descentralització, ja que està composta per delegats de diferents ciutats i sectors de la nostra geografia, com Madrid, Barcelona, Saragossa, Guipuzkoa, Granada…“Apostem per la descentralització”, va concloure el delegat val·lisoletà. A més, va fer una crida a treballar amb l’objectiu de construir un sindicat “més feminista i amb una comunicació més oberta i comunicativa”, segons informava el Salto Diario.

Segons informa la pròpia CGT, la resta d’acords aconseguits en diferents matèries organitzatives i administratives, així com quant a metodologia en acció sindical, social i comunicativa, estaran disponibles per a consulta de tots en les pròximes setmanes.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna