×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Més de 120 joves participen de la trobada de Contracorrent: construint una gran joventut anticapitalista

Aquest diumenge 29 de novembre va tenir lloc la trobada virtual estatal de la joventut anticapitalista i revolucionària organitzat per l'agrupació Contracorrent, que impulsa la CRT al costat de militants independents. La Xarxa de Joves i Treballadores Precaries es va sumar a l'assemblea, com també ho van fer les companyes de l'agrupació de dones Pan y Rosas.

Contracorrent

dimecres 2 de desembre de 2020
Facebook Twitter

L’acte va reunir a més de 120 joves de tot l’Estat Espanyol, amb la participació especial d’algunes companyes d’altres països -com els Estats Units, Xile, França i l’Argentina-, per a discutir com posar en peus una gran organització juvenil de combat contra el capitalisme i els governs de torn que pretenen que paguem aquesta enorme crisi sociosanitària les de sempre: la joventut, les dones, les migrants i la classe treballadora.

La trobada va començar amb la constitució d’una Mesa d’Honor simbòlica per a la qual es va proposar a les migrants que fugen dels desastres imperialistes i a la lluita dels pobles oprimits del món, amb un esment especial a la lluita del poble sahrauí.

Després de la presentació a càrrec de la companya Andrea, Pablo Castilla va obrir el punt del debat en nom de Contracorrent amb un balanç polític sobre la situació, on es va destacar el vincle de la pandèmia amb l’expansió de la indústria alimentària, les retallades en sanitat i la degradació de l’educació. Una crítica de conjunt al funcionament del sistema capitalista on no va faltar la denúncia al rol polític d’Unides Podemos en el govern i la seva total integració en un règim que protegeix els interessos dels capitalistes per sobre de tot, fins i tot durant una pandèmia mundial.

Una intervenció que va concloure amb un nombrament a l’organització revolucionària i la militància, reivindicant a grans personalitats revolucionàries com a Rosa Luxemburg o Lleó Trotsky, les paraules de la qual van ser citades en acabar la intervenció: “La vida és bella. Que les futures generacions la deslliurin de tot mal, opressió i violència i la gaudeixin plenament.”

Després es va iniciar el debat amb diverses intervencions de companyes i companys de Madrid, Barcelona, Saragossa, i altres ciutats, que van expressar especialment el malestar contra la gestió policial de la pandèmia i la criminalització de la joventut. També la incertesa i falta de perspectives de futur, així com els problemes de salut mental derivats de la precarietat i la falta d’opcions d’oci.

Des del seu inici, la trobada va expressar un fort caràcter internacionalista. El propi debat va ser una mostra més d’aquest esperit, tal com van reflectir les intervencions des de Xile, França, els EUA i l’Argentina en les quals van parlar companyes que formen part de les agrupacions germanes de Contracorrent i del projecte polític internacionalista al qual pertany la CRT i que impulsa la xarxa de l’Esquerra Diari, la Fracció Trotskista – Quarta Internacional.

Així es van relatar experiències des de la primera línia de processos de lluita com les revoltes, els fenòmens d’autoorganització i de resistència contra Piñera i el règim pinochetista a Xile; la lluita antiracista del Black Lives Matters; les ocupacions de terra a l’Argentina; o les grans mobilitzacions franceses contra la llei de “seguretat global” i la repressió policial de Macron. El que va donar pas a discussions al voltant de la legitimitat de l’ús de la violència, les similituds entre els processos de “transició” des de la dictadura a la “democràcia” tant a Xile com en l’Estat espanyol, la necessitat d’un partit revolucionari o l’escalada repressiva arran de l’exemple francès.

Carregat de ràbia contra el sistema capitalista i mostrant un gran interès per les idees revolucionàries, la trobada va donar compte del malestar creixent de la joventut provocat per la decepció dels projectes reformistes i les perspectives d’un model de societat que no té res a oferir-nos.

Resolucions

Després de debatre i reflexionar, es van decidir una sèrie de resolucions per a continuar avançant a construir una gran agrupació juvenil anticapitalista i revolucionària en cada centre d’estudi i de treball.

Impulsar una campanya contra la policia i la criminalització de la joventut. Fora policia dels nostres barris! No calen més policies, sinó més sanitaris.

Desenvolupar també una campanya contra la degradació de l’educació pública i la seva adaptació al mercat Per una educació totalment gratuïta i universal per a la transformació social! La nostra educació sí que és un servei essencial.

Impulsar al costat de la Xarxa de Precaries una contracampaña nadalenca, denunciant la precarietat laboral i la falta de recursos en la sanitat pública. Perquè el que cal salvar no és el consum nadalenc, sinó la sanitat i els llocs de treball!

Organitzar grups de debat i discussió sobre els cursos de marxisme revolucionari del Campus Virtual d’Esquerra Diari.

Impulsar una campanya pública en suport al poble sahrauí, pel seu dret a l’autodeterminació i denunciant el paper del règim monàrquic imperialista espanyol en l’ocupació i la situació del Sàhara.

Continuar prenent la unió obrer-estudiantil com un dels eixos fonamentals de Contracorrent. Per això, participarem en mobilitzacions i farem campanyes que mostrin aquest esperit d’unió i donarem suport a les lluites de treballadors al costat dels nostres companys i companyes de la Xarxa de Precarixs.

Impulsar assemblees obertes de presentació i xerrades en els centres d’estudi en els quals estiguin companys i companyes.

En els pròxims dies farem assemblees obertes en diferents ciutats. Si no vas poder participar en aquesta assemblea, suma’t a les següents i forma part d’una joventut anticapitalista, feminista, antiracista i revolucionària que no està disposada a permetre que li robin el futur per al benefici d’uns pocs capitalistes. Rebel·la’t contra aquest sistema!


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah