CATALUNYA REPRESSIÓ

Més d’un centenar de manifestants ferits a les protestes d’ahir contra la sentència del ’procés’

Un manifestant ha perdut un ull i un altre un testicle per les càrregues policials durant les protestes d'aquest dilluns a Barcelona.

dimarts 15 d’octubre de 2019| edició del dia

En les càrregues policials a l’aeroport del Prat durant la jornada de protestes d’aquest dilluns un manifestant ha sofert l’esclat del globus ocular per les càrregues policials. El jove ferit de l’ull i amb múltiples ferides facials, ha estat intervingut d’urgència, però ha perdut l’ull, segons han confirmat fonts de l’Hospital de Bellvitge, on roman ingressat.

S’investiga si el jove de 22 anys ha perdut la vista per l’impacte d’una d’una pilota de goma, utilitzades per la Policia Nacional, o d’un projectil de precisió de “foam”, utilitzades pels Mossos d’Esquadra.

També al Prat, un jove manifestant ha perdut un testicle durant les protestes d’ahir.

Alerta Solidària, organització pròxima a la CUP, ha informat aquest dimarts a través del seu compte de Twitter que el jove de 30 anys ha estat operat aquest matí a Barcelona per un traumatisme testicular que li va produir la pèrdua de la massa testicular.

Segons aquesta mateixa organització, l’agressió es va produir com a conseqüència de la càrrega policial a les 17.10 hores al vestíbul de la T-1 de l’aeroport del Prat.

La Policia Nacional ha admès l’ús de pilotes de goma

La Policia Nacional ha confirmat que els efectius policials presents a les protestes d’ahir contra la sentència del Procés, van disparar pilotes de goma. Per part seva, els Mossos van utilitzar projectils de precisió, ja que tenen prohibit pel Parlament l’ús de pilotes de goma.

Segons advocats del servei d’assistència jurídica d’ Iridia, organització pro-drets humans, almenys sis dels 131 ferits durant les càrregues policials d’ahir ho van ser per impacte de projectils de precisió de Foam o pilotes de goma.
Els advocats de l’organització han començat a posar-se en contacte amb els ferits per les intervencions policials, i podrien donar suport als ferits que desitgen emprendre accions legals.

En les últimes hores s’ha conegut que representants de la CUP demanen la compareixença de les autoritats dels cossos policials que aclareixin la gestió de la situació, perquè informin sobre qui coordinava l’operatiu policial; i que expliquin per què no han impedit l’ús de pilotes de gomes.
temes relacionats

#SentenciaProces   /    Llibertats democràtiques   /    Repressió   /    Presos polítics   /    Autodeterminació de Catalunya

Comentaris

Comentar