Política Estado Español

LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

#MeCagoEnDios es fa viral contra l’ordre de detenció a Willy Toledo

Les xarxes socials van esclatar en resposta a l'ordre de detenció contra l'actor. L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians havia denunciat a Toledo per una suposada “vexació dels sentiments religiosos” per cagar-se en Déu i en la Mare de Déu.

dimecres 5 de setembre de 2018| edició del dia

Un jutjat de Madrid ha emès una ordre de detenció contra Toledo després de negar-se a declarar davant el jutge en dues ocasions després de la denúncia de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians contra ell. L’organització denunciant reclama que l’actor va ferir sentiments religiosos amb les seves expressions.

Willy Toledo havia dit en diverses ocasions que si el jutge volia veure’l, haurien de detenir-lo. El jutge va prendre aquestes paraules i ha ordenat la seva detenció i posada a la disposició de la justícia per al proper dia 13 de setembre.
L’Associació d’Advocats Cristians va informar que demanarà al jutge que valori l’existència d’un delicte d’odi després que l’actor, segons interpreta l’associació, justifiqués en televisió que durant la Guerra Civil van afusellar a persones a causa de la seva fe i van incendiar esglésies perquè "alguna cosa farien".

La comanda de detenció es basa en que l’Estat espanyol forma part de la minoritària llista de països en els quals encara es considera delicte l’ofensa als sentiments religiosos. Solament el 36% dels Estats del món penen les ofenses a la religió, segons la Comissió de Llibertat Religiosa Internacional dels Estats Units. De fet, el Tribunal Europeu de Drets Humans va declarar fa uns mesos que l’ofensa als sentiments religiosos no és delicte.

#MeCagoEnDios es converteix en Trending Topic per la llibertat d’expressió

L’anomenat efecte Streisand, quan un intent per censurar alguna cosa a les xarxes acaba per aconseguir tot el contrari: la seva difusió massiva, està més que provat. L’ordre de detenció contra Willy Toledo se suma a les proves empíriques d’aquest fenomen.

Durant la jornada del dimarts les xarxes van esclatar i periodistes, polítics i tuitaires han convertit el hashtag #MeCagoEnDios en Trending Topic, un dels més comentats del dia, en defensa de la llibertat d’expressió i l’obscurantisme clerical.
Comentaris

Comentar