Internacional

BOLÍVIA

Massiva mobilització pagesa al centre de La Paz contra el cop d’Estat

Aquest dijous s'està tornant a repetir una massiva mobilització a La Paz. Aquesta vegada es tracta dels pagesos de Viacha al crit de "Añez colpista el poble no et vol".

dijous 14 de novembre de 2019| edició del dia

El centre de La Paz torna a ser aquest dijous escenari de massives mobilitzacions. Aquesta vegada es tracta dels pagesos de 20 províncies al crit de "Áñez colpista el poble no et vol", "Mesa, Camacho, octubre no s’oblida" i "la wiphala es respecta carajo".

Mentre que els habitants de El Alto, que van protagonitzar les marxes de dimarts i dimecres, estaven dividits sobre si baixar o no a La Paz, aquest dijous l’empemta l’estan donant els pagesos que han arribat per milers al centre polític. Als voltants de l’Assemblea Legislativa, que es troba fortament militaritzada, els pagesos de Viacha es pronuncien contra el cop i en rebuig a l’autoproclamada presidenta Jeanine Áñez.

Hi ha informes que l’Exèrcit i la Policia haurien militaritzat la localitat de Sacaba per a impedir la marxa dels cocalers de Cochabamba que havien anunciat l’inici d’accions per a mobilitzar-se cap a a La Paz.

Malgrat la repressió i els atacs de la dreta i de la política d’Evo Morales i els legisladors del MAS, que aquest matí han reconegut a Jeanine Áñez com a presidenta de la transició, convalidant així el cop, la resistència encara es manté, com ho mostra la massiva mobilització d’aquest dijous. Com a contrapartida, les discussions i divisions a El Alto mostren el rol desmobilitzador que pot jugar el MAS en acceptar anar a una transició amb els colpistes.
temes relacionats

Jeanine Añez   /    Crisi Bolívia   /    Cop d’Estat   /    Evo Morales   /    Bolívia   /    Internacional

Comentaris

Comentar