Pandèmia

SUPERMERCATS CORONAVIRUS

“Les caixeres estem en primera línia, però a Lidl no li importa la nostra salut”

Una caixera de supermercats Lidl de Madrid denuncia la situació que es viu en l'empresa, sense protecció adequada i amb un aforament excessiu.

dissabte 11 d’abril de 2020| edició del dia

“En la meva empresa han estat massa lents a l’hora de protegir-nos. Ens van manar màscares dues setmanes després que comencés tot, i ara han ampliat l’aforament de persones perquè hi ha menys vendes”, compte Paula, caixera en un supermercat de l’empresa alemanya a Madrid.

“Què més dóna que els treballadors es contagiïn, tinc a una companya i al meu cap en quarantena, però així i tot no prenen mesures. A més, no ens pensen donar cap prima de risc, ni de res, i hem arribat a estar només 3 persones cobrint un torn”, explica.

En un comunicat emès aquesta setmana pel sindicat CCOO de LIDL, es denuncia aquesta "desastrosa gestió de la crisi del coronavirus" per part de l’empresa. Afirmen allí que, primer, va costar "suor i llàgrimes convèncer-los perquè posessin seguretat en l’entrada, que gestionés l’aforament, ja que els i les companyes tenien por de tenir les botigues plenes, sense cap control".

Però quan van començar a baixar les vendes, després de les primeres setmanes, l’empresa va retirar als empleats de seguretat, deixant aquesta tasca de control de l’aforament en mans de les mateixes caixeres, ja de per si mateix sobrecarregades de treball.

A més, van tornar a pujar l’aforament permès dins de la botiga, fins a 100 persones alhora, arriscant així als treballadors i als clients a un contagi massiu. La seva prioritat és "estalviar-se diners, i menystenir a tots els seus empleats", denuncien els representants sindicals.

Enmig d’aquesta crisi, hi ha botigues que no contracten nou personal, però fan que els treballadors actuals no lliurin, per a cobrir totes les botigues, i fins i tot hi ha "botigues amb 7 o 8 baixes en les quals no es fa desinfecció perquè costa molts diners", afirmen en el comunicat.

Una situació que exposa als treballadors al "contagi, sense protecció i solos davant aquesta crisi que els assota, perquè són els que estan en primera línia"

Paula no pot contenir el seu cabreig: “Els importem molt poc, o això és el que ens donen a entendre amb aquesta gestió que estan tenint. Hem aconseguit màscares cadascun pel nostre compte, perquè si no ens cuiden haurem de fer-ho nosaltres i mostrar el que està passant, perquè no és just”.
temes relacionats

Pandèmia   /    Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Dones   /    Gènere i sexualitats   /    Món obrer Estat espanyol   /    Classe treballadora

Comentaris

Comentar