×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La solidaritat amb Palestina omple els centres educatius a Catalunya

La comunitat educativa convocava aquest divendres a solidaritzar-se amb Palestina i contra el genocidi de l'Estat d'Israel a la sortida de classes a les portes de totes les escoles i instituts. Veieu aquí un recull de fotografies de les accions en solidaritat.

EsquerraDiari.cat

dissabte 18 de novembre
Facebook Twitter

Aquest divendres a la sortida de classe es van realitzar nombroses concentracions en gran part dels centres educatius de catalans. Una iniciativa comuna de docents, no docents, alumnat i famílies, unides en un sol crit “No al genocidi a Palestina”.
Unes accions que es van donar també en el marc d’una setmana en la que la comunitat educativa ha convocat diferents protestes. Dijous els estudiants de secundària protagonitzaran la seva segona jornada de vaga contra el genocidi que està portant endavant l’Estat d’Israel contra el poble palestí.


Mariona Tasquer, portaveu de Contracorrent, afirmava en finalitzar la manifestació que “la resposta a aquesta agressió i la complicitat de la UE i el mal nomenat govern “progressista” des del moviment estudiantil és fonamental. Hem d’aixecar-nos contra el nostre propi imperialisme, que avala aquest crim. La investidura que estem vivint aquests dies és un clar exemple, Sumar i fins i tot el PSOE se solidaritzen només de boca amb el poble palestí. Però en els fets tant el seu govern com el pacte per a la pròxima legislatura promet continuar venent armes i mantenint totes les relacions diplomàtiques i comercials”.

Així mateix, dimecres, els sindicats de treballadors i treballadores de l’educació no universitària, al costat de sindicats estudiantils i les associacions de famílies d’alumnes, feien públic un comunicat en el qual condemnaven els bombardejos d’escoles i universitats, declaraven el seu compromís a educar per “la pau i el pensament crític” i lamentaven “el silenci còmplice de la UE, dels nostres governs i institucions”.


Les imatges esquinçadores de nens i nenes assassinats, o nens cridant de dolor, que han perdut a tota la seva família, commouen profundament. Cap lloc és segur, perquè l’Estat d’Israel està bombardejant escoles i hospitals. Després d’un mes de bombardejos sobre la Franja de Gaza, és clar davant el món que Israel està portant endavant un nou genocidi del poble palestí. Més de 11.000 palestins i palestines han estat assassinats, sent més de 4.500 nens i nenes.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?