×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga AXA Interpartner: "volem tombar l’ERO perquè en temps de pandèmia les teleoperadores estem amenaçades"

La plantilla que va convocar a una vaga diurant els dies 5 i 6 de gener avisa que si l'empresa no tira enrere l'ERO que afecta a Barcelona i Madrid convocaran una vafa indefinida en defensa dels seus llocs de treball.

EsquerraDiari.cat

diumenge 7 de febrer de 2021
Facebook Twitter

L’empresa va comunicar l’ERO el dia 11 de gener al·legant la pèrdua de contractes, que és una constant en el telemarketing a causa de la rotació i les empreses que treballen en previsió a això, sobretot les que fan gala de ser la millor companyia.

Però no han comunicat res més d’ençà aquell dia. La qüestió és que l’empresa vol implantar maquinària per susbtituir la feina dels teleoperadors. Enfront això les plantilles de Barcelona i Madrid van convocar vagues per als dies 5 i 6 de febrer amb l’objectiu de defensar els seus llocs de treball.

Et pot interessar: Convocades jornades de vaga el 5 i 6 de de febrer contra l’ERE d’Axa Interpartner

El passat dissabte vam parlar a la concentració per la municipalizació dels serveis públics a Plaça Sant Jaume, amb l’Alicia, treballadora d’AXA, i ens va explicar els motius de la seva lluita:

Des de la secció sindical de CGT també denuncien que les negocacions amb l’enpresa s’estan portant a terme només per part de CCOO i UGT, bloquejant que tots els sindicats que formen part del Comité d’Empresa en puguin formar part i separant-se de les mobilitzacions de la plantilla. Una pràctica normal des dels sindicats majoritaris que intenten vendre sempre les indemnitzacions com el mal menor enfront la defensa dels llocs de treball.

Les empreses de telemarketing són un d’aquests llocs foscos on els contractes d’obra i servei són la norma, on no es respecten els convenis col·lectius i on l’explotació dels treballadors està normalitzada. Un petit canvi de les condicions del treball, l’actualització d’algun programa, la disminució de crides rebudes o els canvis dels bots de retenció de crides que disminueixin el rendiment de treballadors i treballadores (segons els estàndards de l’empresa), són totes raons suficients perquè puguin acomiadar-te al·legant ‘causes productives, tècniques i d’organització’.

Per això tota la plantilla s’ha organitzat contra els plans de l’empresa i avisa que si no es fa enrere l’ERO convocaran una vaga indefinida.

També pots llegir: Concentració per serveis 100% públics: els beneficis dels rics o les nostres vides


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”