×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La lletra de l’himne espanyol i els patriòtes de Miami

El cap de setmana passat la coneguda cantant Marta Sánchez va interpretar una versió cantada de l'himne espanyol. Això va deslligar una enorme campanya d'exaltació patriòtica, impulsada pels principals partits polítics i mitjans de comunicació.

Basilio Morales

divendres 23 de febrer de 2018
Facebook Twitter

Explicava Marta Sánchez, l’"insigne” cantant i escriptora, que la idea se li va ocórrer en el seu "trist” exili de Miami. És curiós com aquests cantants multimilionaris com Julio Iglesias, Alejandro Sanz, etc, s’omplen la boca de patriotisme mentre no paguen ni un duro a Hisenda.

La lletra parla dels més recurrents tòpics espanyols, el sol, la bandera i per descomptat Déu. El nyap continua dient que no ha de demanar perdó. Ho diu en un país on hi ha centenars de milers de desapareguts enterrats en les cunetes sense que els familiars puguin donar-los un descans digne. Ho diu en un país amb milions d’aturats, en un país amb milers de famílies desnonades de les seves cases en favor dels negocis de bancs i immobiliàries. Ho diu en un país on milers de famílies segueixen esperant una miserable ajuda de dependència perquè els seus familiars tinguin un final el més digne possible. On milions subsisteixen amb 600 euros al mes mentre els polítics corruptes s’emporten milions a paradisos fiscals.

La reacció a la lletra va ser d’orgull patri. Ràpidament Rajoy i Rivera en Twitter van sortir orgullosos dient que la lletra representava a la majoria. Uns altres parlen que Marta Sánchez la canti en la final de la Copa del Rei per callar als catalans i a altres nacionalitats, sent per tant la banda sonora de l’ofensiva reaccionària que vol imposar-nos el decrèpit Règim.

Això revela el contingut de l’enorme campanya en favor de posar-li lletra a l’himne espanyol. Posada al servei del nacionalisme espanyolista de pandereta que solament està pensat per perpetuar les desigualtats socials i l’opressió cap a les nacionalitats oprimides de la península. Existeixen molts altres cantants i lletres que expressen de forma molt més autèntica al conjunt de les classes populars de l’Estat espanyol, com Kiko Veneno i la seva cançó “Volando voy”. Tant de bo volin molt lluny aquests patriotes dels diners.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques