×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La indicidència de la Covid-19 ha crescut sensiblement als centres

Preocupa el creixement de casos de la Covid-19 a la tornada de les vacances de Nadal. Les dades facilitades per ensenyament són concluents.

Guillermo Ferrari

diumenge 17 de gener de 2021
Facebook Twitter

Foto ACN

D’acord amb les dades que el Departament d’Educació ha proporcionat aquest divendres, s’ha doblat la quantitat de centres escolars confinats passant de 364 que hi havia dijous a un 670. Això vol dir que gairebé un 1 percent dels grups escolars es troben confinats. I la quantitat d’alumnes confinats és de l’1,2 percent del total.

El creixement de casos dins de l’àmbit educatiu era d’esperar tenint em compte que la pandèmica a Catalunya es troba en ple ascens i més després de la mobilitat que ha hagut durant les festes i les vacances d’hivern. En aquesta primera setmana de classes, s’ha duplicat dues vegades la quantitat d’alumnes confinats respecte del dia anterior.

Les mesures de seguretat a les aules de primària i secundària no són prou eficaces. Això de finestres obertes amb un fred glaciar és realment insoportable. Els aparells per airejar l’ambient semble mitològics. Hi ha moltes denúncies a twtitter que així ho demostren.

Els cribatges massius han trocat per l’obligació a que cadascú agafi la seva pròpia "mostra" tal com pugui i després ja veurem. A més, els i les treballadores que no tinguin tarja de l’ICS no s’ho poden fer (!!!). El sindicat CGT está denunciat aquesta situació: hi ha treballadors d’altres comunitats autònomes que no podràn fer-se l’automostra. Sense paraules.

Si la situació no és terrible en educació és perquè el virus no afecta tant als menors com a la gent adulta. Perquè si fos així i amb la deixadesa del Departament d’Educació seria inimaginable les consequències per als nostres fills i filles.

Els sindicats com l’USTEC, CCOO, UGT i CGT han de posar-se al capdavant de les queixes i convocar assemblees i manifestacions a cada centre de treball per recollir els reclams i iniciar un cicle de mobilitzacions.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?