×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El fiscal de l'Audiencia Nacional demana entre 8 i 27 anys de presó per als dotze membres dels CDR encausats en l'operació Judas acusats de pertinença a organització terrorista.

EsquerraDiari.cat

divendres 24 de novembre de 2023
Facebook Twitter

La fiscalia de l’Audiencia Nacional demana penes de vint-i-set anys de presó per a vuit dels encausats en l’operació Judas i vuit anys per a quatre més. La decisió s’ha fet pública tres setmanes després que el jutge d’instrucció tanqués definitivament la fase d’instrucció i enviés els dotze membres dels CDR a judici oral, acusats de pertànyer a organització terrorista i fabricació i tinença d’explosius.

Et pot interessar: Operació Judas


El jutge García-Castellón, el mateix que vol investigar Carles Puigdemont de delictes d’actes de terrorisme per les accions de Tsunami Democràtic, acusa Eduard Garzón, Germinal Tomàs, Alexis Codina, Jordi Ros, Sonia Pascual, Esther Garcia, Queralt Casoliva i Rafael Joaquin de delictes d’organització terrorista, fabricació d’explosius i estralls de caràcter terrorista en grau de temptativa. A David Budria, Clara Borrero, Ferran Jolis i Xavier Buigas els acusa d’organització terrorista.

La investigació judicial es va tancar el mateix dia que es va presentar l’acord entre el PSOE i ERC que incloïa la llei d’amnistia i va demanar a les acusacions que fessin les seves peticions de condemna. A partir d’ara s’obre un període de temps per concretar els escrits de defensa i després el jutge marcarà la data de judici.

El cas que afecta els dotze mebres dels CDR hauria de quedar emparat per l’amnistia pactada pel PSOE i Junts. No obstant, les defenses creuen que depenent del magistrat es pugui fer una interpretació esbiaixada i distorsionada del text per no cobrir les causes dels CDR, i recorden, a més, el conjunt de vulneracions de drets que l’Audiencia Nacional posseeix en el seu historial.

En aquest sentit, David Budria comentava en una entrevista per Esquerra Diari fa poques setmanes que "Tenim molt clar que anirem a un judici amb la sentència ja escrita, no podem oblidar on ens jutjaran. Anirem a la "Audiencia Nacional", o com segueix sent realment, el Tribunal de Orden Público franquista. Perquè no oblidem que van cambiar de nom però els repressors i les pràctiques reaccionaries es van quedar".

També pots llegir: David Budria: "L’amnistia ha de ser per a tots els que lluiten contra el Règim que ens oprimeix com a poble i com a classe treballadora"


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah