El 24 de novembre l’Audiencia Nacional filtrava als mitjans l’escrit d’acusació de l’operació Judas pel qual la fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó als 12 membres dels CDR encausats. 248 anys en total per suposats delictes de pertenència a organització terrorista i fabricació i tinença d’explosius.

Des del mateix moment en que es va conèixer la notícia de la petició de fiscalia les defenses van denunciar que elles encara no havien rebut formalment la notificació de l’escrit d’acusació. Alejandra Matamoros, advocada de dos dels encausats en una entrevista per Esquerra Diari denunciava que "això és un signe més de la politització d’aquests tipus de procediments judicials. Fiscalia ha comunicat abans a premsa, la qual cosa hauria de ser inconcebible, però per desgràcia en l’Audiencia Nacional passa constantment. Nosaltres hem tingut accés a l’escrit per la premsa i no per un jutjat com hauria de ser".

Et pot interessar: Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"


Davant aquesta persecució judicial, ja des d’abans de que es coneguessin les penes a les quals s’enfronten i mancant saber data d’inici del judici oral, les Plataformes Antirepressives de Barcelona i de Ponent han engegat una campanya de suport amb els encausats de l’operacio Judas.


En el comunicat de la campanya la plataforma antirepressiva denuncia que "l’Estat espanyol persegueix tota mena de dissidència política, i no havia de ser menys en el cas dels CDR, una màxima expressió d’organització al marge de les seves institucions, que ha lluitat pel dret a l’autodeterminació i per fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre".

Per altra banda, en el comunicat hi assenyalen també la relació entre el pacte per l’amnistia entre el PSOE i Junts i la posterior investidura de Pedro Sánchez amb les presses per avançar amb la causa dels detinguts el 23S del 2019. En aquest sentit es referia també David Budria, un dels encausats, en una entrevista en dir que "encara que per a nosaltres aquesta amnistia es quedarà molt curta, per a la justícia és un atac a la unitat de la patria i els seus interessos. Faran tot el possible perquè no ens afecti l’amnistia".

També pots llegir: David Budria: "En plenes negociacions per una possible amnistia, es "curiós" que ara el poder judicial tingui pressa per enviar-nos a judici"


El comunicat acaba dient que en el fons "aquest judici no és jutjaran delictes de terrorisme. El que es jutja i persegueix en aquest procediment es el nostre dret a l’organització independent". Quelcom similar diu també Matamoros i afegeix que "al marge de tot el que ocorri en el procediment d’ara endavant, de tot el que puguem fer les defenses, aquests tipus de judicis no es guanyen només en els jutjats. Es guanyen als carrers".

Les plataformes antirepressives fan una crida a extensiva a tots els col·lectius, organitzacions i individualitats que vulguin participar de la campanya de solidaritat i recomanen a romandre atens a les xarxes socials per saber de les pròximes accions en suport als encausats de l’operació Judas.


A més, s’ha posat en marxa ja una caixa de resistència per part de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona per fer front a les despeses de la repressió de l’Estat.