×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La comunitat educativa es mobilitza en suport a Palestina

Estudiants, treballadors de l'educació i famílies convoquen diferents protestes aquesta setmana. La vaga estudiantil és recolzada pels sindicats i AFA, que criden a concentrar-se el divendres a la sortida de classes a les portes de totes les escoles i instituts.

EsquerraDiari.cat

dimecres 15 de novembre
Facebook Twitter

Aquest dijous els estudiants de secundària protagonitzaran la seva segona jornada de vaga contra el genocidi que està portant endavant l’Estat d’Israel contra el poble palestí. La convocatòria compta amb el suport del Sindicat d’Estudiants i Contracorrent - que convoquen a tot l’Estat - i el Sindicat d’Estudiants dels Paisos Catalans.

Pablo Castilla, portaveu de Contracorrent, considera que “la resposta a aquesta agressió i la complicitat de la UE i el mal nomenat govern “progressista” des del moviment estudiantil és fonamental. Hem d’aixecar-nos contra el nostre propi imperialisme, que avala aquest crim. La investidura que estem vivint aquests dies és un clar exemple, Sumar i fins i tot el PSOE se solidaritzen només de boca amb el poble palestí. Però en els fets tant el seu govern com el pacte per a la pròxima legislatura promet continuar venent armes i mantenint totes les relacions diplomàtiques i comercials”.

A més, en les universitats els comitès estudiantils de suport al poble palestí de la UB, així com l’associació UAB Acció per Palestina, fan una crida a parar les classes, i al costat del comitè de la UAB, es mobilitzaran al costat dels estudiants d’instituts a les 12h a la plaça Universitat.

Mitja hora abans, enfront dels rectorats de la UB, la UAB i la UPC, els sindicats de docents i no docents, agrupacions estudiantils i feministes de la universitat, es concentraran en solidaritat amb Palestina i en exigència al fet que les universitats catalanes trenquin tot compromís amb l’Estat d’Israel.

Així mateix, aquest dimecres, els sindicats de treballadors i treballadores de l’educació no universitària, al costat de sindicats estudiantils i les associacions de famílies d’alumnes, han fet públic un comunicat en el qual condemnen els bombardejos d’escoles i universitats, declaren el seu compromís a educar per “la pau i el pensament crític” i lamenten “el silenci còmplice de la UE, dels nostres governs i institucions”.

Aquest comunicat serà llegit demà en les mobilitzacions estudiantils i en les concentracions convocades per al divendres. En ell s’exigeixen un “alto-el-foc immediat”, “l’entrada urgent de material sanitari i humanitari suficient a Gaza i Palestina”, la suspensió de tota “relació d’agermanament” i la “ruptura de tota cooperació comercial, institucional (i sobretot militar) amb l’Estat d’Israel”.

Cada vegada són més els i les docents, no docents i altre personal educatiu, que, al costat d’una bona part de l’alumnat i les famílies, que consideren que els centres d’estudi, des de la primària a la universitat, han de convertir-se en espais de debat i organització per detenir aquesta barbàrie.

Verónica Landa, docent d’Història i afiliada a la CGT, declarava a Esquerra Diari que “és necessari organitzar-nos en tots els centres d’estudi i barris, al costat de les nostres estudiants que ja van per la seva segona jornada de vaga i manifestacions massives, i les famílies, moltes de les quals estan participant de les mobilitzacions de les tardes i els caps de setmana. No podem continuar fent classes com si res. Hem de prendre els exemple dels estudiants universitaris, que estan muntant comitès i assemblees per Palestina, i organitzar assemblees de la comunitat educativa per enfortir la lluita contra aquest genocidi i la complicitat del nostre govern, el central i el de la Generalitat també. Els sindicats d’educació han fet un pas important, unint-se, al costat de la resta de la comunitat educativa, i convocant les primeres accions. Ara crec que haurien de cridar a assemblees obertes perquè tots els que volem mobilitzar-nos per Palestina en els nostres centres discutim en comú com fer”.

Divendres, en l’horari de sortides de les escoles, a les 16.30, es realitzaran concentracions en tots els centres educatius catalans. Una iniciativa comuna de docents, no docents, alumnat i famílies, unides en un sol crit “No al genocidi a Palestina”.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?