Societat

La borrasca “Gloria” deixa almenys quatre morts i genera un dels pitjors temporals marítims registrats

La borrasca “Gloria” causa al litoral català el pitjor temporal de Llevant d'aquest segle, mentre que al Delta de l'Ebre les aigües penetren fins a tres quilòmetres terra endins. En més de 30 províncies romanen encara en alerta, amb almenys quatre morts.

dimecres 22 de gener de 2020| edici� del dia

Des de l’arribada de la borrasca aquest passat diumenge, “Gloria” ha causat estralls pels vents i les precipitacions, essent les zones de costa profundament afectades. Aquest dimarts semblava que el temporal estava remetent, no obstant això, continuen a aquesta hora les alertes en més de 30 províncies després del pas del potent anticicló europeu i els vents humits del Mediterrani que aquest arrossega i una àrea de baixes pressions en altura.

Uns dies marcats per les fortes precipitacions, moltes en forma de neu o calamarsa, així com els forts vents, generant-se fins a ones de 14 metres en zones costaneres. Això ha produït talls de carretera i de llum (uns 220.000 abonats es van quedar sense llum a la província de Girona a primera hora del matí d’aquest dimarts), així com nombrosos desperfectes i situacions de caos en diferents zones.

Les platges del litoral català estan sofrint les pitjors conseqüències, moltes d’elles han desaparegut sota l’onatge, que ha arribat a tots els passejos marítims. Al delta de l’Ebre, la mar ha penetrat fins a tres quilòmetres terra endins.

A Tossa de Mar el temporal ha generat un estrany fenomen d’escuma que ha envaït la ciutat.

De moment són quatre els morts, dos per exposició a les baixes temperatures, una altra per un accident de trànsit i una quarta en colpejar-li al cap el fragment d’una teulada despresa pel fort vent. Encara està per establir-se l’abast del temporal d’aquests dies i la seva duresa, però tot apunta a assenyalar que aquesta sent un dels més intensos dels últims anys i fins i tot dècades.
temes relacionats

Canvi climàtic   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar