×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Policia de Buenos Aires assassina a un manifestant durant una forta repressió

Facundo Molares, periodista i pres polític del règim colpista bolivià, va ser asfixiat per efectius policials. Les imatges mostren com efectius policials intentaven reanimar-lo després d'haver-lo asfixiat.

Redacció internacional

divendres 11 d’agost
Facebook Twitter

En la tarda del dijous, Facundo Molares es trobava al costat de desenes de persones realitzant una assemblea que tenia lloc a l’Obelisco, el centre de la ciutat. Els manifestants estaven convocats en una placeta quan la Policia va començar a reprimir, encara hi ha almenys 6 persones detingudes.

La repressió va tenir lloc contra una assemblea de les organitzacions MTR Votamos Luchar i Rebelión Popular. La mateixa es duia a terme a l’Obelisco, com a part de les accions convocades per aquestes organitzacions. Segons els testimoniatges que va recollir La Izquierda Diario en el lloc indiquen que els manifestants estaven finalitzant l’activitat quan van ser atacats per la Policia.

El manifestant va ser assassinat per efectius de la Policia de Larreta, actual governador de la ciutat de Buenos Aires i candidat a president per la coalició de dretes Juntos por el Cambio, en les eleccions primàries presidencials que es duran a terme aquest diumenge 13 d’agost a Argentina.

Aquestes imatges, que circulen àmpliament a les xarxes, són del moment en què se’l veu descompensant, en la situació prèvia a l’aturada cardíaca. La brutalitat policial és alimentada diàriament amb discursos de mà dura, on es demana més repressió contra els qui tallen rutes o carrers, reclamen o són simplement pobres.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Susi Maresca 📷 (@susi.maresca)

Les imatges són impactants. Un genoll sobre el seu cos, una periodista que demana que si us plau el deixin perquè s’estava posant morat. Facundo Molares va morir producte de la repressió policial.

Impossible no fer un paral·lelisme amb el cas de brutalitat policial racista als Estats Units que va acabar amb l’assassinat de l’afroamericà George Floyd, asfixiat a Minneapolis pel Policia Derek Chauvin, mentre desenes de persones el filmaven i li demanaven que el deixés. Un assassinat brutal que va massificar el moviment de protesta Black Lives Matter, que es va estendre per tot el món.

La brutalitat policial contra els manifestants es veu en tots costats, en cada protesta, contra els treballadors i els sectors populars.

Els companys i companyes de Facundo insisteixen que no va haver-hi cap diàleg previ, i que la Policia es va abalançar sobre ell i altres manifestants. Ara el Govern de la Ciutat diu que la seva mort es deu a una aturada cardio respiratoria producte de factors de risc, però l’única causa de la seva mort va ser la repressió policial. El temps que Facundo va estar sota el genoll d’un Policia.Justícia per Facundo Morales!


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah